Harry Potter-makers leveren Xbox Series X eetbare controller op

Games Mark Hofman 14 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De makers van Harry Potter komen halverwege december met een nieuwe versie van Wonka. Om dat te vieren, slaat Warner de handen ineen met Microsoft om de Xbox Series X van misschien wel de meest bijzondere controller ooit te voorzien.

Op het gebied van gaming komen we de laatste tijd überhaupt bijzondere dingen tegen. Na een simulator die werd verboden op de Nintendo Switch, zagen we een verbannen game vervolgens wel weer verschijnen op de PlayStation 5. En nu beginnen we ook nog eens aan Xbox-controllers te lurken. Snap jij het nog?

De speciale Xbox Series X krijgt een controller van chocolade

Warner Bros. en Microsoft slaan de handen ineen voor een smakelijke samenwerking. Ter ere van de film Wonka, die op 15 december in de bioscopen verschijnt, brengen de partijen een unieke Xbox Series X op de markt.

Het resultaat is een console die zich vermomt als een chocoladereep (vol met branding) en een bijzondere controller. Eentje die, net als het iconische verhaal van Roald Dahl, verpakt zit in een gouden wikkel. En zodra je als gamer die controller uit de wikkel haalt, krijg je een snack waar je voorlopig nog wel zoet mee bent.

Harry Potter-makers leveren Xbox Series X eetbare controller op
(Afbeelding: Xbox)

De Xbox Series X-controller is namelijk in zijn geheel gemaakt van chocolade. Een eetbare controller dus, wat gelukkig een absolute unieke actie is van Microsoft.

Mocht dat overigens nog niet genoeg chocolade voor je zijn, dan is het mogelijk om te genieten van de overige chocolade die bij de speciale versie van de Xbox wordt geleverd.

Harry Potter-makers leveren Xbox Series X eetbare controller op
(Afbeelding: Xbox)

Speciale Xbox Series X-controller niet te koop

Uniek is niet alleen de console zelf, maar ook de manier waarop je hem in huis kunt halen. De Wonka-editie van de Xbox Series X is bijvoorbeeld niet te koop in de winkel of online, maar kan alleen gewonnen worden middels een actie.

Om kans te maken, vraagt Microsoft of je het officiële Xbox-account op X wil volgen en de aankondiging van de speciale console wil delen.

De actie loopt van 13 november tot en met 14 december 2023.

Harry Potter-makers komen met Wonka

Vanaf 15 december is, wat ons betreft, dé kerstfilm van 2023 te zien. Hoewel we het resultaat natuurlijk nog niet hebben kunnen bewonderen, zorgt Wonka op de redactie al wel voor de nodige enthousiasme.

Het iconische verhaal van Roald Dahl wordt door de makers van Harry Potter in een compleet nieuw jasje gestoken.

Benieuwd wat je precies kunt verwachten? We vertellen je alles in het onderstaande artikel:

Harry Potter-makers geven Willy Wonka de film die het altijd verdiende

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen