HBO Max heeft dé serie voor fans die wachten op The Last of Us seizoen 2

Films & Series Lucas van de Wetering 28 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

The Last of Us krijgt nog een tweede seizoen, maar daarvoor moet je nog even wachten. Gelukkig heeft HBO Max een goede afleiding, maar je moet er wat moeite voor doen.

The Last of Us was een van de populairste series van vorig jaar. De serie is gebaseerd op de gelijknamige videogame. En juist door deze videogame wisten we eigenlijk al zeker dat er een tweede seizoen op HBO Max zou komen.

Maar dit tweede seizoen gaat ergens in 2025 pas in première, dat is nog even wachten geblazen dus. Gelukkig zitten we niet helemaal zonder content, HBO Max heeft de perfecte serie om te kijken terwijl je wacht op het tweede seizoen van The Last of Us.

Het The Last of Us-alternatief op HBO Max

Station Eleven is een redelijk onbekende serie die perfect is als je fan bent van The Last of Us. De serie kwam uit in december 2021 en heeft veel overeenkomsten met de hitserie. Maar Station Eleven is ook zeker sterk genoeg om op zijn eigen benen te staan.

Alle twee de series volgen het verhaal van een man die midden in een apocalyps een klein badass meisje adopteert. Maar al lijken deze relaties hetzelfde, de twee series pakken het heel anders aan. Zo is Joel in The Last of Us op HBO Max veel meer een machoman dan het vergelijkbare personage in Station Eleven. Hierdoor krijgen we hele andere personagebouw.

Toch heeft Station Eleven over het algemeen een positievere kijk op de apocalyps. Waar The Last of Us op HBO Max heel duister is, merk je veel hoop en vertrouwen bij de personages in Station Eleven. Hierdoor krijgen de series toch een heel andere sfeer.

Reviews

The Last of Us wordt vaak beschouwd als een van de beste series op HBO Max. Zo heeft de serie een Rotten Tomatoes score van 96% en een audience score van 89%. Dit zijn zeker super positieve beoordelingen.

Maar de Rotten Tomatoes-score van Station Eleven is nog hoger. De critici geven deze serie een score van 98%. Wel is de audience score lager dan die van The Last of Us. Bij Station Eleven is deze nog steeds een prima 74%.

Er wordt door fans veel gevochten over welke serie nou de betere post-apocalyptische serie is, maar dat is nergens voor nodig. Station Eleven is de perfecte serie op HBO Max om te kijken terwijl je aan het wachten bent op het tweede seizoen van The Last of Us. Toch kan je ‘m niet zomaar kijken, want hoewel het een Max original is, is deze niet in Nederland te vinden. Je zal je VPN op de Verenigde Staten moeten zetten om ‘m te kunnen bingen.

Deze bovennatuurlijke detective-serie op Netflix is perfect voor Sherlock Holmes-fans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen