Hoe HBO Max zichzelf bijna in de voet schoot met The Last of Us

Pop-Culture Dunke van Boekel 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

The Last of Us is een van de grootste hits die HBO Max op dit moment heeft. De finale verbrak records die de show zelf heeft gezet. De streamingdienst heeft het verhaal van de game prachtig vertaald voor zowel fans als een geheel nieuw publiek.

Nu zijn er een paar interessante details naar buiten gekomen over de eerdere fases van het maken van deze adaptatie. Zo werd The Last of Us op een bepaald punt gezien als een animatieserie.

The Last of Us, maar dan zonder controller

Dit intrigerende idee is nu bekendgemaakt door acteur Jeffrey Pierce. De beste man speelde Tommy, Joels broer, in de games. In de live-action serie werd hij vervangen door Gabriel Luna, maar Pierce bleef aanwezig in de serie op HBO Max dankzij een nieuwe rol. Tijdens een interview zei hij dat The Last of Us verschillende iteraties had. Er werd nagedacht over een film, maar ook een animatieserie.

HBO Max keek met dit idee misschien wel een beetje naar het succes van andere geanimeerde series met een basis in videogames. Denk bijvoorbeeld aan het succes van Castlevania en Arcane. Het is dus niet gek dat dit een optie was voor The Last of Us. Toch werd er voor een live-action serie gekozen.

De geanimeerde serie die HBO Max voor ogen had, zou gebruikmaken van motion capture. Deze technologie werd ook gebruikt om de personages in de game tot leven te brengen. Misschien was het idee aanvankelijk ook wel om de originele cast uit de games terug te brengen? In ieder geval zou de show dan wel heel erg lijken op de game, maar dan zonder de interactiviteit.

HBO Max deed het toch anders

Uiteindelijk hebben we toch mogen genieten van de live-action serie met Pedro Pascal en Bella Ramsey in de hoofdrollen. Hoewel je in de wereld van animatie stukken vrijer bent in wat je kunt laten zien en wat niet, zou HBO Max’s The Last of Us er dan waarschijnlijk te vergelijkbaar uitzien met de game. Wellicht zou het in animatie makkelijker zijn om de Infected meer te laten voorkomen.

The Last of Us, HBO Max
De show had er ook weer zo uit kunnen zien. (Afbeelding: Naughty Dog)

Of de show ook zo’n gigantisch succes zou zijn als alles met motion-capture was opgenomen is dan ook maar de vraag. Het lijkt er in ieder geval op dat HBO Max hierin de goede keuze heeft gemaakt.

LEGO dropt Indiana Jones-sets (en we worden helemaal gek)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen