Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom We Own This City absoluut je nieuwe TV-liefde gaat worden

We Own This City kunnen we nu al uitroepen tot de politieserie van het jaar. Wij vertellen je waarom je dit HBO Max-pareltje nu moet kijken.

HBO Max en miniseries is natuurlijk een gouden combinatie. Het bekendste voorbeeld daarvan is natuurlijk Chernobyl. We kunnen daar nu een nieuwe titel aan toevoegen: We Own This City. Wij vertellen je waarom je deze nieuwe miniserie absoluut moet kijken.

Een enorm pijnpunt blootgelegd door HBO Max

De Black Lives Matters-beweging heeft in de Verenigde Staten flinke opschudding veroorzaakt. De hashtag begon al in 2013 nadat George Zimmerman in 2013 werd vrijgesproken. De beweging werd echter vooral bekend na de dood van George Floyd in 2020, die stierf door extreem politiegeweld. Ook de Amerikaanse stad Baltimore kent een soort zelfde zaak uit 2015. Freddie Grey overleed.

We Own This Town speelt zich af na de gebeurtenissen. Het geeft een kijkje in het politiesysteem in het Amerikaanse politiesysteem. Het laat meteen zien waarom het zo erg misgaat.

Goed verhaal

Het verhaal van We Own This City zit ontzettend goed in elkaar. In de serie wordt vaak terug- en vooruitgesprongen in de show. In het begin kan dit wat wennen zijn, maar later zie je dat het de serie echt versterkt. Daarin zien we de opkomst en de val van het Gun Trace Task Force en de corruptie daaromheen. Dat kan oppervlakkig zijn, maar gaat veel dieper dan dat. De makers willen echt laten zien wie de leden zijn en waar hun motieven vandaan komen om zo ver buiten het boekje gaan.

Fantastic Beasts 3 is vanaf deze datum gratis te zien op HBO Max

Geweldige acteurs in We Own This city

Het hoofdpersonage in de serie is Wayne Jenkins. Hij is leider van de Gun Trace Task Force. Het personage wordt gespeeld door Jon Bernthal. Dat hij goed kan acteren weten we natuurlijk al een tijd, maar hij vervult de rol echt fantastisch. Het komt echt geloofwaardig over en je krijgt op recht een hekel aan hem.

Jon Bernthal HBO Max We Own This City
Jon Bernthal in We Own This City. (Afbeelding: HBO Max)

The Wire

Dat het verhaal zo goed is, is niet heel verrassend. De serie is ontwikkeld door David Simon. Deze Amerikaanse filmmaker en journalist was eerder al verantwoordelijk voor The Wire, The Deuce en Show Me a Hero. Het zijn stuk voor stuk titels die diepe indruk maken. De filmmaker weet als geen ander hoe hij een verhaal moet vertellen om een dieper probleem bloot te leggen.

Geweldige beoordelingen voor We Own This City

We Own This City is niet alleen bij ondergetekende populair. Ook veel andere recensenten zijn lyrisch over de serie. Op dit moment scoort de show een magische 92 procent op Rotten Tomatoes. Ook de eerste beoordelingen van IMDb is binnen. Daarop scoort de serie nu een acht.

De miniserie is vanaf nu te zien op HBO Max.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!