HBO Max gooit in juni de prijzen omhoog en verandert flink

Apps Lucas van de Wetering 7 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Op 11 juni wordt de vernieuwde HBO Max in Nederland gelanceerd. En er gaan redelijk wat zaken veranderen, waaronder de prijzen.

Op 11 juni wordt de vernieuwde versie van HBO Max gelanceerd in Nederland. Dit betekent dat er heel wat dingen gaan veranderen. Sommige van deze veranderingen zijn zeer positief, maar er zijn ook een paar dingen die abonnees iets minder leuk gaan vinden.

Bij de vernieuwde versie van HBO Max gaan het huidige HBO Max, Discovery+, Warner Bros. en Eurosport samenwerken om het platform uitgebreider te maken dan ooit tevoren. Maar deze uitbreiding betekent ook dat abonnees meer gaan betalen.

Zoveel gaat de vernieuwde HBO Max kosten

Op dit moment kost een standaard-abonnement bij HBO Max 7,99 euro per maand, of 59,99 euro als je jaarlijks betaalt. Maar met de uitbreiding van de streamingdienst gaan er wat veranderingen komen op het gebied van prijzen. En het is niet ideaal.

Basic-abonnement

Het basic-abonnement van HBO Max gaat minder kosten dan het goedkoopste abonnement nu. Waar het enige abonnement nu 7,99 euro kost, gaat het slecht 5,99 euro kosten bij de vernieuwde streamingdienst. Maar niet alles is rozengeur en manenschijn.

Op 11 juni wordt de vernieuwde HBO Max in Nederland gelanceerd. En er gaan redelijk wat dingen veranderen, waaronder de prijzen.
Nee! Reclames! (Afbeelding: Warner Bros. Discovery)

Bij het nieuwe Basic-abonnement moeten abonnees reclames accepteren. Dus ja, het abonnement wordt wel goedkoper, maar tegen een prijs. Basic-abonnees kunnen bij de vernieuwde HBO Max op twee apparaten tegelijk kijken en hebben toegang tot Full HD-resolutie.

Vernieuwde Standaard-abonnement

Het Standaard-abonnement gaat wel iets duurder worden dan dat het nu is. Vanaf 11 juni betaal je voor een Standaard-abonnement dan 9,99 euro per maand. Dat is een stijging van twee euro per maand.

Bij het nieuwe Standaard abonnement op HBO Max komen geen extra dingen kijken zoals bij het Basic abonnement. Je kan kijken op twee apparaten tegelijk en krijgt toegang tot Full HD-resolutie. Ook krijg je, in tegenstelling tot het Basic abonnement, de kans om dertig titels te downloaden zodat je deze online kan kijken.

Premium-abonnement

Het Premium-abonnement op de vernieuwde HBO Max wordt beschreven als het abonnement met de beste consumentenervaring. Je betaalt 13,99 euro per maand voor het Premium abonnement, maar krijgt hierbij ook wel wat extra’s.

Zo krijg je, in tegenstelling tot de andere abonnementen op de vernieuwde HBO Max, toegang tot betere kwaliteit. Zo kan je met dit abonnement films en series kijken in 4K-resolutie en krijg je Dolby Atmos-geluidskwaliteit, wanneer mogelijk. Ook kan je met vier apparaten tegelijk kijken (uitgezonderd sport) en kan je honderd titels downloaden om online te kijken.

Sport add-on

Als je nou erg fan bent van sport, dan heeft HBO Max daar ook een oplossing voor. Je kan voor vijf euro in de maand extra de Sport add-on kopen. Deze add-on kan gecombineerd worden met elk ander abonnement.

Met deze add-on krijg je toegang tot verslaggeving van live sportevenementen zoals UFC, Grand Slam-tennis, de grote wielerrondes, de 24 uur van Le Mans en de live lineaire kanalen Eurosport 1 & 2. Je kan de zenders van deze add-on slechts bekijken op twee apparaten tegelijk, het maakt niet uit met welk abonnement je hem combineert.

HBO Max uitbreiding

Als je geen reclames wil op je HBO Max moet je dus extra moeten betalen, maar hier krijgen we wel iets voor terug. De streamingdienst krijgt namelijk een verdubbeling van content, door de samenwerkingen met de andere titels.

Zo duur wordt het vernieuwde HBO Max vanaf juni
Barbie (2023) (Afbeelding: Warner Bros.)

Zo zie je op de vernieuwde HBO Max de vertrouwde HBO-Originals, zoals The Last of Us en Euphoria. Content van Warner Bros., zoals Barbie en Harry Potter. Een nieuwe reeks Max-Originals gebaseerd op Warner Bros. karakters, zoals The Penguin en Welcome to Derry. Populaire TLC en Discovery-series, zoals Gold Rush en 90 Day Fiancé. En nog allemaal sport extra’s die je krijgt bij aankoop van de add-on.

Al met al gaat de vernieuwde HBO Max ons veel meer content geven dan we nu hebben. Van zenders zoals Animal Planet, tot Cartoon Network en CNN, maar dus wel tegen een prijs.

Robert Downey Jr. schittert in nieuwe HBO Max-serie die niemand boeit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen