Heineken en HMD komen met de saaie telefoon (en het is top)

Smartphones Jeroen Kraak 17 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Bij Heineken denk je niet zo snel aan smartphones, tenzij je het biertje eroverheen gooit, maar dat gaat veranderen. Het bedrijf komt samen met HMD met de Boring Phone.

HMD is druk bezig om naamsbekendheid te verwerven. Het bedrijf achter de smartphones van Nokia wil nu ook onder eigen naam smartphones uitbrengen. Zo ontwikkelt het op dit moment de Barbie Phone.

Toch is dat niet alles. Het werkt nu met Heineken aan de Boring Phone. Hoewel het misschien een saaie telefoon is, is het concept erachter tof bedacht. En misschien het leukste: je kan er gewoon Snake op spelen.

Heineken en HMD komen met een heel saaie telefoon

Na de Nothing Phone is er binnenkort ook de Boring Phone. Deze wordt overigens niet gemaakt door Nothing, maar door HMD. Deze telefoon is zo saai dat je weer meer aandacht voor je vrienden hebt.

De Nothing Phone van HMD en Heineken is een ouderwetse klaptelefoon die gemaakt is van doorzichtig plastic. Het doet ons vooral denken aan de 00’s toen iedereen zo’n toestel had.

Heineken en HMD komen met de saaie telefoon (en het is top)
(Afbeelding: Heineken)

Alles aan deze telefoon is ouderwets. Het heeft een 2.8-inch QVGA-scherm aan de binnenkant en een 1.77-inch scherm aan de buitenkant. Verder zit er aan de buitenkant een camera van maar liefst 0,3 megapixel en is er ook een aansluiting voor een koptelefoon. Daarnaast ondersteunt dit model 2G, 3G en 4G.

Geen apps, maar wel Snake

Op de smartphone zitten geen apps. In plaats daarvan zal je je vrienden old-school moeten sms’en. Wel kan je op deze telefoon van HMD en Heineken Snake spelen. Het spel dat iedereen in de 00’s zijn telefoon wilde.

Dan blijft alleen de vraag over hoe veel het toestel kost. En het antwoord daarop is simpel: helemaal niets. Deze telefoon is een marketingstunt van Heineken om je meer tijd door te laten brengen met je vrienden.

De telefoon van Heineken en HMD komt wel uit maar wordt gratis weggegeven. In eerste instantie gaat het om 5.000 stuks in het Verenigd Koninkrijk. Mogelijk zullen daarna andere landen volgen.

50 euro voor een Nokia, maar wat heb je er anno 2023 aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen