TikTok explodeert met video’s over deze vette horror-game

Games Lucas van de Wetering 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De horror- en detective-game That’s Not My Neighbour is een enorme hit op TikTok, en je kan het gratis spelen zonder download.

Eens in de zoveel tijd is er weer een nieuwe game die enorm populair is op TikTok, maar er is al een tijd niet zo’n hit geweest als nu. Een relatief nieuwe horror- en detective-game is een enorm succes op de app.

De game heet That’s Not My Neighbour en het doel van het spel is redelijk simpel; dubbelgangers herkennen. De gameplay van het spel is niet zo speciaal, maar toch zijn de video’s over het spel een enorm succes op TikTok. En we begrijpen wel waarom.

TikTok-hit That’s Not My Neighbour

That’s Not My Neighbour is een indie-game die voor het eerst uitkwam in februari van dit jaar. In het 2D-horrospel is de speler de portier van een appartementencomplex in het jaar 1955. Maar je werk als portier is niet zo simpel als je denkt.

Er is een enorme uitbraak geweest van dubbelgangers, voor onbekende redenen. Gelukkig is de Doppelganger Detection Department (DDD) aanwezig om te helpen. Ze hebben jou ingehuurd als portier om dubbelgangers van de bewoners buiten te houden.

@diedevdie

Would You Drink Milkman’s Scarlet Milk? #thatsnotmyneighbor #thatsnotmyneighbour #gaming #fyp #fypシ #milkman #scarletmilk

♬ original sound – DieDevDie – DieDevDie

Soms is het heel duidelijk of iemand een dubbelganger is, zo heeft hij bijvoorbeeld extra ogen of een gigantische nek. Maar soms kan je het alleen zien aan een klein detail, zoals de neus of zelfs een foutje op de ID-kaart. Je moet goed kijken of alles klopt voordat je iemand binnenlaat.

Grote fanbase

That’s Not My Neighbour werd twee maanden geleden al voor het eerst gespeeld door YouTubers. Maar de hype voor het spel ontstond pas echt toen er video’s van de game op TikTok verschenen. De gebruiker DieDevDie op de app heeft hier vooral erg aan meegewerkt.

Het gaat hier, doordat het TikTok is, vooral om korte video’s van maximaal twee minuten. De video’s waren eerst gewoon mensen die het spel speelden, maar ondertussen zijn er veel meer soorten video’s van de game. Zo maken TikTokkers edits van de game en is er een tijdje geleden zelfs een nummer uitgebracht over de game op YouTube. Dit nummer wordt dan ook gebruikt in veel van de TikTok-video’s.

De That’s Not My Neighbour video’s zijn enorm leuk om te kijken. Er gebeurt niet zoveel op je scherm, en je kan echt meespelen door alleen de video te kijken. Zo kan je zelf de persoon in beeld onderzoeken en kan je zelf uitvinden of het een dubbelganger is.

De huidige versie van de game is nog een demo. Je kan Thats Not My Neighbour gratis online spelen, je hoeft er niet eens iets voor te downloaden. Als je zin hebt in een spel waar je goed moet nadenken en alles moet dubbelchecken, dan is That’s Not My Neighbour een echte aanrader om uit te proberen.

Met deze tips blijft je PlayStation 5 lekker koel tijdens warm weer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen