Antiheld uit slechtste Marvel-film ooit heeft eindelijk een naam

Pop-Culture Lucas van de Wetering 8 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De Marvel antiheld Howard the Duck, bekend uit de gelijknamige film met de slechtste Marvel-beoordeling ooit, heeft eindelijk een officiële naam.

Je kan hem kennen van zijn film uit 1986, of natuurlijk van het eindgevecht in de blockbuster Avengers: Endgame. De gevleugelde antiheld Howard the Duck heeft een grote aanpassing gekregen aan zijn karakter.

De officiële volledige naam van de niet zo bekende Marvel antiheld is eindelijk bekend gemaakt. In de jubileum special van Howard the Duck leren we dat the Duck helemaal niet zijn achternaam is. Maar wat is het dan wel?

Howard the Duck in Marvel

Howard the Duck is nou niet echt het eerste karakters die in je hoofd opkomt als je denkt aan Marvel of superhelden franchises in het algemeen, maar de antiheld bestaat al best een tijd. De eerste keer dat we het karakter ontmoeten is in Adventure into Fear #19, dit stripboek kwam uit in december 1973.

Sinds 1973 zijn we Howard the Duck in meerdere stripboeken en zelfs films tegengekomen. Zo kwam er in 1986 een Howard the Duck film uit, alleen was het totaal geen succes. Het is tot op de dag van vandaag de slechtste Marvel film die er bestaat. De film kreeg dan ook een Rotten Tomatoes score van 13%.

Antiheld uit slechtste Marvel-film ooit heeft eindelijk een naam
(Afbeelding: Universal)

Daarnaast was het karakter stiekem toegevoegd aan het eindgevecht van Marvel’s Avengers: Endgame. Wanneer alle Avengers en Marvel-helden op Thanos’ leger afstormen kan je de gevleugelde knaap hiertussen zien rennen. Dit was een soort easter-egg van Marvel, wat fans hard liet lachen toen het iemand opviel.

Howard Duckson

Ja dat las je goed. De echte naam van Howard the Duck is Howard Duckson, niet heel verrassend, of wel? Voor het vijftigste jubileum van Howard, bracht Marvel een stripboek uit, waarin een soort What If…? verhaal zich afspeelt.

Zo zien we Howard als onderdeel van de X-Men, als Star-Lord met de Guardians en zelfs als president van Amerika. Maar de belangrijkste en misschien wel meest-schokkende informatie uit het stripboek is Howard zijn echte achternaam: Duckson. Het is een originele aanpak van Marvel om het karakter na vijftig jaar nog een achternaam te geven. Maar de naam past in ieder geval wel bij het karakter.

Geliefde Marvel-held staat mogelijk op uit de dood in nieuwe Avengers-film

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen