iFixit.com ontmantelt de iPhone 5

Apple Anth 21 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Een groot aantal Nederlanders reisde af naar Duitsland om als een van de eersten met de iPhone 5 te kunnen spelen. De Amerikaanse Luke Soules, mede-oprichter van website iFixit.com, maakte het echter nog bonter. Hij profiteerde van tijdzones en vloog naar Australië voor zijn exemplaar van de nieuwe telefoon. Vervolgens deed het team wat iFixit nu eenmaal doet met nieuwe producten: ze haalden de iPhone 5 zorgvuldig uit elkaar en legden alles nauwkeurig vast.

De reparatiewebsite iFixit.com neemt de nieuwste gadgets onder de loep om reparatiehandleidingen te kunnen samenstellen. Dat dit geen sinecure is blijkt wel uit het feit dat het team van iFixit.com uren bezig is geweest met het uit elkaar halen en analyseren van de nieuwste telefoon van Apple.

De actie van van iFixit leidde tot enkele interessante inzichten. Zo is de iPhone 5, in tegenstelling tot de iPhone 4s en iPhone 4, top-down gebouwd. Dit betekent dat de iPhone opent aan de schermzijde, hetgeen vervanging van dit kwetsbare onderdeel een stuk eenvoudiger maakt dan voorheen. Overigens wordt verwacht dat het scherm van de iPhone 5 minder snel breekt, aangezien de randen niet boven de behuizing van de telefoon uitsteken.

De gloednieuwe A6-processor in de iPhone is volgens iFixit geen marginale upgrade. De eerste tests tonen namelijk dat de processor 50% betere performance heeft dan de processor in de iPhone 4s.

Tenslotte komt iFixit tot de ontdekking dat de introductie van de lightning-connector moeilijk te vermijden was. Er was simpelweg geen ruimte voor de traditionele connector met 30-pins in de nieuwe, dunnere iPhone 5.

Voor een uitgebreide fotoreportage kun je terecht op de speciale pagina van iFixit.com. Een samenvattende video is hieronder te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen