IKEA lanceert bijzonder goed Philips Hue-alternatief van 13,99 euro

Smart Home Mark Hofman 3 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

IKEA heeft een nieuwe lamp in zijn TRÅDFRI-collectie gelanceerd. De Smart Home-lijn wordt versterkt door de E14 LED-lamp, die een uitstekend betaalbaar alternatief voor de lampen van Philips Hue is.

Als het op slimme lampen aankomt is Philips Hue toch wel een beetje de heilige graal. Dat komt niet alleen door de kwaliteit die ermee gepaard gaat, maar ook de gruwelijk hoge prijskaartjes die erbij komen kijken. IKEA denkt, net als vele andere concurrenten, dat het beter kan.

De Zweedse woongigant lanceert de E14 LED-lamp. De nieuwste toevoeging aan de TRÅDFRI-collectie biedt de mogelijkheid om zowel wit als gekleurd licht door de kamer te schijnen. Prijskaartje: 13,99 euro.

IKEA’s Philips Hue-alternatief van 13,99 euro

Helderheid en kleur van de TRÅDFRI LED-lamp is zowel met de Dirigera-hub als IKEA’s eigen Home Smart-app te bedienen. Er zijn verbindingsmogelijkheden met de STYRBAR, een slimme afstandsbediening van de Zweedse woongigant, maar met een bedrade dimmer kom je nergens.

Voor de nerds onder ons: het Philips Hue-alternatief gaat volgens IKEA 25.000 uur mee en verbruikt in stand-by-modus 0,2W. Er is met de lamp niet alleen wit licht, maar dus ook gekleurd licht beschikbaar. De temperatuur is aan te passen tussen de 4000K (wit) en 1780K (kaarslicht).

IKEA lanceert bijzonder goed Philips Hue-alternatief van 13,99 euro
(Afbeelding: IKEA)

De TRÅDFRI LED-lamp is online te bestellen bij IKEA. Het Philips Hue-alternatief heeft zoals gezegd een prijskaartje van slechts 13,99 euro.

Smart Home uit Zweden?

Merken als Philips Hue worden al jaren gekoppeld aan Smart Homes, maar dat geldt zeker niet voor IKEA. Toch is de Zweedse woongigant al even bezig met het uitbrengen van verschillende gadgets op dit gebied. Dat begon in 2019 met Symfonisk en gaat nu al enige tijd door in de vorm van de TRÅDFRI-collectie.

Het gaat om een verzameling aan slimme producten dat zich richt op verlichting. Denk dus aan slimme lampen, een heuse hub en een Home Smart-app om de producten bij te staan.

Al stopt het daar overigens niet, want IKEA heeft op dat gebied nog veel meer te bieden. Maar daar vertellen we je in onderstaand artikel alles over:

Smart Home van IKEA: 7 machtige gadgets voor niet al teveel geld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen