Na iMessage brengt een ontwikkelaar nu FaceTime naar Android

Apps Jeroen Kraak 8 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Er zijn een aantal functies die een iPhone uniek maken ten opzichte van een Android-smartphone. Denk bijvoorbeeld aan iMessage en FaceTime. Je verwacht die niet snel op een Android, maar toch gaat dat wel gebeuren.

Het was vorige maand een opvallend nieuwtje. Nothing bracht iMessage naar Android. Althans dat wilde het bedrijf doen, maar de lancering was een groot fiasco. Nu wil een nieuwe ontwikkelaar FaceTime naar Android brengen.

Toch is het de vraag of je dit echt moet willen als je geen iPhone hebt. Er zitten namelijk wat ogen en haken aan als het lukt om FaceTime op Android te gebruiken.

iMessage en FaceTime naar Android

Het bedrijf dat FaceTime naar Android wil brengen, is Beeper. Het heeft recent een eigen berichten-app gelanceerd met de naam Beeper Mini. Hiermee is het al mogelijk om iMessage-berichten te versturen en te ontvangen.

In tegenstelling tot Nothing lijkt het bedrijf wel goed voorbereid te zijn om iMessage en FaceTime naar Android te brengen. Het maakt namelijk rechtstreeks verbinding met de Apple-server. Bij de samenwerking tussen Nothing en Sunbird moest je hiervoor nog je iCloud log in-gegevens delen. Omdat de berichten ook niet versleuteld werden, hadden Nothing en Sunbird toegang tot alle berichten en foto’s die verzonden werden via de dienst.

Beeper iMessage FaceTime
Beeper Mini op Android. (Afbeelding: Beeper)

Kan het wel veilig?

Natuurlijk is de vraag of het ook allemaal echt veilig is, aangezien dit geen app van Apple zelf is. Nothing en Sunbird claimden eerder ook dat hun app volledig veilig was. Ze moesten hier later op terugkomen en verwijderden de app uit de Play Store.

Beeper claimt in zijn blog dat het geen toegang heeft tot je inloggegevens voor iMessage en FaceTime. Volgens het bedrijf verzameld het alleen je naam, telefoonnummer, IP-adres, je telefoonmodel, Android-versie en Google en Apple account e-mailadressen. Beeper zegt samen te werken met een beveiligingsbedrijf.

Als je de app desondanks toch vertrouwt, dan is het al mogelijk om deel te nemen aan iMessage groepsgesprekken en is het zelfs mogelijk om berichten te bewerken en te annuleren. Ook spraakberichten zijn geen enkel probleem.

Nog meer toekomstplannen

Goed, iMessage is dus al mogelijk, maar Beeper wil nog een stap verder gaan. In de roadmap claimt het zelfs dat het via Beeper Mini straks ook nog mogelijk moet zijn om te videobellen via FaceTime. Daarmee zou opnieuw een zeer populaire iPhone-functie naar Android kunnen komen.

Toch is er ook nog een andere maar. Je moet voor deze app wel betalen. Het bedrijf vraagt voor de berichten-app 1,99 euro per maand.

Na USB-C en de App Store heeft EU nu ook iMessage in het vizier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen