De grote wens van Instagram-gebruikers die eindelijk in vervulling gaat

Apps Wesley Akkerman 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Heel veel Instagram-gebruikers vragen er al jaren om, maar nu is het eindelijk zover. Het bedrijf stelt gebruikers in staat berichten op het sociale medium in te plannen. Met deze stap wil de app ervoor zorgen dat videomakers verbonden blijven aan het platform; meer tools helpen daarbij.

In een onlangs gepubliceerd bericht op Instagram laat het bedrijf weten dat de functie is toegevoegd op basis van feedback vanuit de gebruikersbasis. Als je met ‘feedback’ ‘smeekbede’ bedoelt, dan zitten we weer op dezelfde lijn. Gebruikers vroegen hier niet om, maar smeken er al jaren om. Maar goed, tomatoes, tomatoes.

Posts inplannen op Instagram

De uitrol van de nieuwe optie is begonnen. Maar het kan nog enkele weken duren voordat iedereen posts inplant op Instagram. Het is in elk geval nu al fijn om te weten dat de functie straks wereldwijd beschikbaar is en dat geen enkel continent achtergesteld wordt. En die paar weken wachten kunnen er ook nog wel bij.

Wanneer je eenmaal toegang hebt tot het inplannen, dan kun je posts tot 75 dagen voor publicatie klaarzetten. Kun je tenminste even lekker vooruitwerken. Dit geldt overigens voor verschillende soorten content op het populaire platform. Je kunt reguliere video’s, maar ook Carousels en Reels inplannen wanneer nodig.

Post inplannen op het medium

Een post inplannen op Instagram vergt gelukkig niet al te veel stappen. Eerst moet je een bericht aanmaken zoals je dat normaal ook zou doen. Wanneer je klaar bent, zoek je de geavanceerde instellingen op voor de inplanfunctie. Daar vul je de tijd en datum in dat de post live gaat. Een kind kan de was doen.

Verder rolt Instagram ook een achievements-systeem uit. Wanneer je als maker specifieke handelingen verricht, dan kun je daar voortaan voor beloond worden. Denk dan aan samenwerken met een andere videomaker of je TikTok-achtige posts interactiever maken. Deze optie bevindt zich nog in een testfase.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen