Zo zorg je ervoor dat niemand jouw Instagram Reels kan downloaden

Apps Sam Dille 2 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Sinds een paar weken kunnen Instagram-gebruikers Reels van openbare accounts downloaden. Zo heb je de korte filmpjes altijd en overal binnen handbereik. Het is ideaal voor gebruikers, maar de makers zelf zijn er wat minder blij mee.

Het downloaden van Reels op Instagram maakt het een stuk makkelijker om video’s te kopiëren of door te sturen. Dus het kan zomaar gebeuren dat iemand uit het niets met jouw video’s of ideeën aan de haal gaat. Het goede nieuws is dat gebruikers zelf kunnen bepalen of video’s kunnen worden gedownload. Je kan de functie namelijk makkelijk in- of uitschakelen in de app.

Video’s downloaden op Instagram

Instagram-ceo Adam Mosseri heeft bevestigd dat de downloadfunctie van Instagram Reels wereldwijd beschikbaar is. Instagram testte de functie deze zomer in de Verenigde Staten. Openbare Reels hebben nu een nieuwe download-knop die verschijnt zodra je op ‘Delen’ drukt.

Het is niet gek als je veel Reels nog steeds niet kunt downloaden. De video’s die zijn gemaakt voordat Instagram de downloadfunctie uitrolde, kun je nog niet opslaan op je smartphone. Ook bevatten alle gedownloade Reels een watermerk, de gebruikersnaam van de maker en een audio-attributie.

Hoewel Instagram opmerkt dat je gedownloade Reels niet mag gebruiken voor commerciële doeleinden, kan het bedrijf niet controleren wat mensen met Reels doen nadat ze zijn gedownload. Logisch dus dat er veel gebruikers zijn die niet willen dat volgers hun clips downloaden.

Reels downloaden op Instagram
Op deze plek download je de korte filmpjes. (Afbeelding: Meta)

Zo zorg je ervoor dat mensen jouw Reels niet kunnen downloaden

Instagram biedt verschillende manieren om te voorkomen dat mensen je Reels downloaden. Allereerst kunnen volgers geen clips downloaden van privé-accounts en gebruikers onder de achttien jaar. Val je binnen één van deze gevallen, dan ben je sowieso veilig.

Hoor je hier niet bij, dan moet je een paar stappen ondernemen. Begin eerst met het maken en bewerken van de Reel. Tik vervolgens rechtsonder op ‘Volgende’ en ‘Meer opties’. Scroll naar beneden en klik op ‘Geavanceerde instellingen’. Selecteer daarna ‘Mensen toestaan je reels te downloaden’ en zet de schakelaar uit. Nu kun je de video veilig delen op Instagram.

Instagram-truc laat je berichten lezen zonder dat de verzender dat weet

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen