iOS 12 voor iPhone en iPad met nieuwe functies uitgebracht

Apple rmens 17 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Het is officieel. Apple heeft zojuist iOS 12 voor iPhone, iPad en iPod Touch uitgebracht. De update is vanaf nu direct via iOS 11 of iTunes te installeren. Heb je momenteel iOS 11? Dan is er goed nieuws, want alle iOS-apparaten die momenteel iOS 11 kunnen draaien, krijgen een upgrade naar iOS 12.

Naast een boel nieuwe functies, zorgt iOS 12 er ook voor dat alle Apple-apparaten beter presteren. Apple zegt dat apps tot 40 procent sneller openen, het toetsenbord tot 50 procent sneller in beeld is en de camera tot 70 procent sneller opent.

iOS 12 installeren

Je kunt iOS 12 op twee manieren installeren. De makkelijkste manier is via InstellingenAlgemeenSoftware-update. Je krijgt de update dan meteen in beeld, maar hebt wel een behoorlijke hoeveelheid vrije ruimte op je iPhone of iPad nodig.

Heb je niet genoeg ruimte? Dan kun je je iPhone ook updaten via iTunes. Dat gaat niet alleen erg snel, omdat je Mac vaak een hogere downloadsnelheid haalt, maar de hele download hoeft ook niet op je telefoon te komen staan.

Zorg dat je de laatste versie van iTunes (12.8) op je Mac of PC hebt staan, verbind je iPhone met de USB-kabel en klik op het iPhone-icoon linskboven. Als het goed is krijg je nu meteen de vraag of je de update wil installeren. Is dat niet het geval? Klik dan op “Zoek naar update”. De iOS 12 update zal dan aangeboden worden.

Back-up

Zorg voordat je gaat updaten altijd voor een reservekopie. Deze kan je in iTunes maken. Je hebt hierbij de keuze uit een back-up naar iCloud of op je eigen Mac. Bij een backup op je eigen Mac kun je ook je wachtwoorden, gezondheids- en Homekit-gegevens meenemen. De backup moet je dan wel met een wachtwoord beveiligen.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe functies iOS 12

Er zijn een aantal grote functies in iOS 12 die je bij het dagelijks gebruik van je iPhone of iPad ongetwijfeld tegen gaat komen. Dit zijn de grootste functies die je waarschijnlijk dagelijks gaat gebruiken:

  • Meer controle en overzicht over pushberichten. Ze worden automatisch ingeklapt en je kunt apps waarvan je geen notificaties wil ontvangen meteen het zwijgen opleggen. (Lees meer)
  • Wil je meer rust in je hoofd en minder aan je smartphone denken? Dan helpt Schermtijd je een handje. Deze nieuwe functie toont hoe vaak je je iPhone eigenlijk gebruikt en laat je dit aan banden leggen. (Lees meer)
  • De niet storen functie van iOS 12 is een stuk verbeterd. Je kunt de functie voor een bepaalde tijd inschakelen en koppelen aan je bedtijd. Erg handig. (Lees meer)
  • Niemand zit te wachten op een accu die snel leeg is. Gelukkig helpt iOS 12 je beter bij het opsporen van overtreders en krijg je duidelijker inzicht in hoe je accu er eigenlijk aan toe is. (Lees meer)
Niet storen
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

? Alle nieuwe functies op een rij? Bekijk dan ons mega-overzicht met alle nieuwe functies van iOS 12.

Systeemeisen iOS 12

Heel simpel gezegd, werkt iOS 12 op alle apparaten die nu ook iOS 11 kunnen draaien. Twijfel je nog? Hier staan alle apparaten op een rij.

  • iPhone: XS, XS Max, iPhone XR, X, 8 (Plus), 7 (Plus), 6s (Plus), 6 (Plus), SE, 5s
  • iPad: 12,9‑inch Pro (1e en 2e generatie), 10,5‑inch Pro, 9,7‑inch Pro, 6e generatie (2018), 5e generatie (2017), Air 2, Air, mini 4, mini 3, mini 2
  • iPod: iPod touch (6e generatie)

Ook watchOS 5 en tvOS 12

Naast de iPhone, krijgen ook de Apple Watch en Apple TV vandaag ook een update. Inmiddels zijn watchOS 5 en tvOS 12 ook beschikbaar. De Apple Watch krijgt een aantal nuttige functies zoals een walkie-talkie die je met anderen laat praten, automatisch starten en stoppen van work-outs. Fans van podcasts zullen blij zijn dat er een native Podcasts-app naar de Apple Watch komt.

De vernieuwingen in tvOS 12 zijn het kleinst. Apple komt met ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid, dat is de nieuwe standaard voor home cinema. Ook zijn er diverse verbeteringen aan de screensavers toegevoegd en kun je AirPlay beter afschermen. Voor een compleet overzicht lees je het volledige artikel met alle nieuwe functies van tvOS 12 op een rij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen