iPhone-gebruikers klagen over foto-problemen iOS 17.5

Smartphones Jeroen Kraak 15 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Een bug in iOS 17.5 zorgt voor veel ophef onder gebruikers. Na het installeren van de update op de iPhone, zien een aantal mensen foto's terug die ze eerder hadden verwijderd.

iOS 17.5 is sinds kort uit, maar niet iedereen is even blij met de software-update. Op Reddit klagen iPhone-gebruikers dat ze na de update ineens foto’s te zien krijgen van jaren geleden, foto’s die ze expres hadden verwijderd.

Het kan dus zomaar zijn dat die verschrikkelijke foto met je ex ineens weer op je iPhone verschijnt, en dat terwijl je die jaren geleden al had verwijderd. Of nog erger, die ene NSFW-foto, zoals een van de melders van het probleem.

Oude verwijderde iPhone-foto’s komen tevoorschijn na iOS 17.5

Verschillende gebruikers op Reddit zijn onaangenaam verrast dat foto’s uit het verleden ineens opduiken op hun iPhone na de installatie van iOS 17.5. En nee, het zijn geen herinneringen aan eerdere gebeurtenissen die af en toe op de smartphone verschijnen. Het zijn foto’s die echt definitief verwijderd waren, tenminste, dat dachten de gebruikers.

Zo geeft de topicstarter op Reddit een bijzonder voorbeeld: “Ik heb net de update geïnstalleerd terwijl ik aan het praten was met mijn partner. Plotseling kwamen er NSFW-foto’s tevoorschijn die ik in 2021 permanent had verwijderd. Ook op mijn iPad is dit gebeurd.”

iOS 17.5 nu beschikbaar voor je iPhone, maar wat heb je er aan?
iOS 17.5 (Afbeelding: WANT/Lucas van de Wetering)

En de topicstarter is niet de enige. Meerdere gebruikers laten weten dat oude foto’s weer op hun iPhone zijn verschenen, terwijl ze eerder waren verwijderd. Misschien minder expliciete voorbeelden, maar net zo opvallend.

Zo zegt een andere gebruiker dat er zes foto’s tevoorschijn zijn gekomen van verschillende tijdstippen. “Sommige daarvan heb ik in 2023 verwijderd.”

Wat is er aan de hand?

Het is onduidelijk waarom dit precies gebeurt. Aangezien sommige foto’s van jaren geleden zijn, kan het niet zo zijn dat er toevallig een probleem is waarbij recent verwijderde foto’s terugkeren.

Het lijkt er eerder op dat er een fout is bij het synchroniseren tussen de iPhone en iCloud. Misschien zijn daarom de foto’s wel verwijderd op de iPhone, maar bijvoorbeeld niet in iCloud. Apple had eerder al problemen hiermee tijdens iOS 17.3. Misschien heeft de oplossing van dat probleem een nieuw probleem veroorzaakt.

Het kan dus geen kwaad om even door je fotobibliotheek te gaan om te controleren of die confronterende foto of het kiekje met je ex ineens is teruggekomen op je iPhone.

De verborgen iPhone-truc waarmee je fouten meteen ongedaan maakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen