Apple maakt verschil tussen iPad Air en Pro groter

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Apple Air is een feit en het bedrijf kiest voor een opmerkelijke verandering. Het kiest voor een groter verschil tussen de chip van iPad Air en Pro.

De iPad Air is een geliefde tablet bij veel mensen. Dat komt doordat, ondanks een goedkoper prijskaartje, het verschil met de iPad Pro niet zo groot was. Het was daarmee ook een ideale vervanger voor een laptop als je niet te grote taken hoefde uit te voeren.

Dat gaat er echter wel wat anders uitzien bij de nieuwe generatie iPad Air. Het is nog steeds een krachtige tablet, maar het verschil met de nieuwe Pro is wel een stuk groter.

Maak kennis met de nieuwe iPad Air

De iPad Air wordt groter dan de vorige generatie. Je hebt de keuze uit een 11-inch en 13-inch model. Deze grotere versie heeft 30 procent meer scherm.

Wat ook meteen opvalt is dat de camera op een andere plaats is. Deze zit nu in het midden van de lange zijde. Zowel de camera aan de voor- als die aan de achterkant heeft 12 megapixel. De 13-inch versie heeft bovendien stereo audio als je ‘m in landscapemodus gebruikt.

Apple maakt verschil tussen nieuwe iPad Air en Pro groter
(Afbeelding: Apple)

Aan de binnenkant zit de M2-chip. Hiermee is de iPad Air 50 procent sneller dan de M1-versie en drie keer sneller dan de Air met de A12-chip. Daarnaast zegt Apple ook dat de M2 ook ideaal is voor AI. Zo komen er verschillende AI-functies in foto-apps.

Toch is het verschil nu flink groter tussen de iPad Air en iPad Pro dan bij vorige versie. De Pro heeft nu een M4-chip.

Ondersteuning van nieuwe accessoires

Hoewel het wellicht lijkt dat de Magic Keyboard en Apple Pencil Pro ontworpen zijn voor de iPad Pro, werken deze ook prima samen met de iPad Air. Je kan ze dus ook aanschaffen als je minder performance nodig hebt dan dat de pro biedt.

Prijs en beschikbaarheid van de nieuwe iPad Air

Apple blijft bij de iPad Air kiezen voor lichte kleuren. Je kan kiezen uit spacegrijs, blauw, paars en sterrenlicht. De iPad Air is nu beschikbaar vanaf 128 GB geheugen. Ook voegt Apple naast het vertrouwde 256 GB ook 512 GB en 1 TB toe.

De 11-inch heeft een vanafprijs van 719 euro en de 13-inch kost je minimaal 969 euro. Daarnaast kun je ook extra betalen als je naast Wi-Fi ook gebruik wil maken van Cellular. Alle varianten zijn nu te pre-orderen en vanaf 15 mei leverbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen