iPad opladen kost € 2,68 per jaar

Apple Invizion 22 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

De ‘grote’ energiebronnen als gas en olie worden steeds schaarser en er komt een moment waarop we niet meer op deze vormen van energie kunnen vertrouwen. Naast dat er moet worden gekeken naar alternatieven is het ook nodig om ons eigen gebruik onder de loep te nemen en waar kan zuiniger te leven.

Naar energiebesparing wordt regelmatig onderzoek gedaan. Zo ook door het Electric Power Research Institute (EPRI), dat tot de conclusie is gekomen dat de iPad één van de energiezuinigste apparaten is. Uit een analyse blijkt dat het constant opladen van een iPad $ 1,36 per jaar kost, in Nederland zou dat omgerekend uitkomen op € 2,68 . Dat betekent per maand iets meer dan twintig cent. Voor het perspectief, het opladen van een gemiddelde laptop kost $ 8,31 per jaar en een desktop-computer $ 28,21.

EPRI’s Vice President of Power Delivery and Utilization Mark McGranaghan over het onderzoek:

As information technologies continue to change rapidly we see important implications for energy consumption. These results raise important questions about how the shifting reliance from desktop to laptop to mobile devices will change energy use and electricity requirements for the information age.

Het EPRI deed dit onderzoek om erachter te komen wat de gevolgen zijn voor het energieverbruik van de overstap van desktop-pc’s naar laptops en andere mobiele apparaten. EPRI is een Amerikaanse onafhankelijke non-profit organisatie die focust op ontwikkeling en onderzoek op het gebied van elektriciteit.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen