De Logic Pro-app waarom je de nieuwe iPad Pro zou willen

Tablets, Laptops & Computers Sam Dille 11 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Apple komt dit jaar naast de iPad Pro met nieuwe ‘Pro-apps’. De nieuwe functies zijn zo heerlijk, dat je wel een nieuwe tablet wil kopen.

Na langer dan een jaar komt Apple eindelijk met een aantal nieuwe tablets. De nieuwe iPad Pro is een flinke vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger. Nog even wachten en dan kun je het zelf uitproberen samen met de Pro-apps.

Samen met de release van de nieuwe iPad Pro, komt Apple met een paar frisse Pro-apps. Als je nog twijfels hebt over het apparaat trekken deze vernieuwingen je ongetwijfeld over de streep. Vooral als je zelf muziek maakt.

De nieuwe Pro-apps voor je iPad Pro

Het beste van de vernieuwingen is wat ons betreft Logic Pro voor iPad Pro. Hoewel er al sinds vorig jaar een Pro-versie van Logic beschikbaar is, zijn er een paar nieuwe toeters en bellen die de app echt naar een hoger niveau tillen.

Ben je een liefhebber van muziek dan heb je geluk. Want een van de beste upgrades is Session Players. Hiermee kun je jouw muziek opfleuren met allerlei soorten AI-‘muzikanten’, zoals een virtuele drummer, bassist en toetsenist. Hierdoor kun je veel makkelijker thuis muziek maken.

Jammen
Even jammen (Afbeelding: Unsplash)

En dan hebben we Stem Splitter, een andere handige AI-feature. Met de functie kun je audio, bijvoorbeeld van een live optreden of jamsessie, opdelen in verschillende lagen. Zo kun je de drums, gitaren en zang apart opslaan op je iPad Pro.

Daarna kun je effecten toevoegen aan die afzonderlijke tracks en ze helemaal naar je hand zetten. Het is een handige tool om ruwe opnamen om te zetten in lekkere deuntjes. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle toffe effecten die je kunt toevoegen aan de geluiden.

Waarom je toch echt een iPad Pro wilt

De nieuwe features van de Pro-app zijn echt geweldig. Vooral als je bedenkt dat ze op de iPad Pro draaien. Laptops zijn natuurlijk enorm krachtig, maar een iPad is lekker licht en makkelijk te gebruiken. Het zorgt ervoor dat je net wat makkelijker je instrumenten pakt en muziek opneemt.

En met de nieuwe M4-chip zou de ervaring alleen maar beter moeten worden. Nieuwe functies zoals Session Players en Stem Splitter zijn ongetwijfeld heerlijk in gebruik op een iPad. Je kunt Logic Pro op iPad krijgen voor maar 4,99 euro per maand. Voor 49,99 euro betaal je het programma een heel jaar vooruit.

Nieuwe iPad Pro is het dunste Apple-product ooit
(Afbeelding: Apple)

De nieuwe iPad Pro is al beschikbaar om te pre-orderen en vanaf vrijdag is het nieuwe model leverbaar. Maar voordat je het nieuwe apparaat koopt, wil je misschien nog wat meer weten. We nemen alles wat je kunt verwachten met je door in onderstaand artikel:

Nieuwe iPad Pro is het dunste Apple-product ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen