Mark Hofman
Mark Hofman Apple 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Apple Watch en iPad lanceren in september, iPhone 12 event in oktober’

Vorige maand maakte Apple bekend dat de iPhone 12 modellen dit jaar iets later komen. Normaal gesproken zien de nieuwe smartphones uit Cupertino in september het daglicht. Volgens Apple zelf zijn ze dit jaar “een paar weken later beschikbaar”. Maar wanneer dat precies is, dat weten we nog niet.

Lekker Jon Prosser denkt dat antwoord, via verschillende bronnen, wel gevonden te hebben. Zo maakt hij op Twitter bekend dat het iPhone 12 evenement in oktober plaatsvindt. Dat betekent niet dat we in september niets hoeven te verwachten, want dat is het moment dat we een nieuwe iPad en Apple Watch te zien krijgen.

iPhone 12 modellen in oktober

Jon Prosser, die we op dit gebied inmiddels een vrij betrouwbare bron kunnen noemen, laat weten hoe de planning van Apple eruit ziet. Zo komen we er onder andere achter dat de iPhone 12-serie op 12 oktober onthuld worden. Waar de reguliere varianten uit die serie vervolgens op 19 oktober verscheept zullen worden, zien we de Pro-modellen pas in november. Aanzienlijk later dan normaal dus. Wanneer in november we de iPhone 12 Pro’s kunnen verwachten is op dit moment nog niet bekend.

Daarbij valt ook op dat Apple, mocht de informatie van Prosser juist zijn, het niet alleen bij de iPhone 12 serie houdt. Het bedrijf uit Cupertino lanceert in week 37, op 7 september om precies te zijn, een nieuwe iPad en Apple Watch. Dat doet het bedrijf niet door middel van een presentatie, maar door middel van een persbericht. Mocht de informatie juist zijn, dan ziet de agenda van Apple er als volgt uit:

  • 7 september 2020 | iPad en Apple Watch Series 6
  • 12 oktober 2020 | iPhone 12 event
  • 12 oktober 2020 | start pre-oder iPhone 12
  • 19 oktober 2020 | iPhone 12 beschikbaar
  • November 2020 | Pre-oder en verschepingen iPhone 12 Pro-modellen

Prosser laat op Twitter wel weten dat deze data op dit moment in het systeem staan bij Apple. Er is wel een kans dat er hier en daar nog wat verschoven gaat worden. De agenda kan wat dat betreft dus nog iets wijzigen.

Korreltje zout

Het is goed om te weten dat Jon Prosser over het algemeen een goede reputatie heeft opgebouwd. Toch moeten we de informatie wel met een korreltje zout nemen. Niet alleen vanwege het feit dat de informatie niet officieel is, maar ook zeker vanwege Prosser’s verleden. Ondanks het feit dat hij verschillende lanceringen goed voorspelde, zit de lekker er ook nog wel eens naast. Zo liet hij in juni bijvoorbeeld weten dat Apple iOS om zou toveren naar iPhone OS. Daarnaast deelde hij beelden waarvan hij beweerde dat het om Apple’s AirPower ging. Achteraf ging het om een kloon van een ander bedrijf.

Toch is dit soort informatie het delen waard. Prosser voorspelde begin dit jaar bijvoorbeeld de onthullingsdatum van de iPhone SE (2020), ruim van tevoren, goed. Ook de komst van de iPad Pro (2020), de nieuwe 27-inch iMac en MacBook Pro (2020) voorspelde hij juist. Of hij het ook hier bij het juiste eind heeft, dat merken we in week 37, week 42 en week 43 van dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!