iPhone 12 (Pro) wordt mogelijk in twee delen gelanceerd

Apple Jeroen Kraak 3 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple liet vorige week weten dat de iPhone 12 een paar weken later dan normaal wordt gelanceerd. Dat gaat mogelijk in twee delen gebeuren.

De coronacrisis heeft op veel bedrijven impact. Ook Apple komt er niet onderuit. Doordat in China fabrieken dicht zijn gegaan tijdens de crisis is er vertraging gekomen in het productieproces van de telefoon. Hierdoor loopt het aantal iPhones dat voor de lancering gereed moet zijn achter op de planning.

De iPhone 12 komt later dan normaal

Apple liet eerder al weten dat de iPhone 12 een paar weken later dan normaal uit zal komen. Normaal is dat in september, maar dat wordt nu waarschijnlijk in oktober. Het is dan ook de vraag of alle modellen tegelijk verkrijgbaar zijn. Het normaal goed ingelichte DigiTimes suggereert dat de nieuwe telefoon dan ook in twee delen zal worden uitgebracht.

“Apple lanceert haar 5G-telefoons in twee delen, met als eerste de twee 6,1-inch modellen, gevolgd door het 6,1-inch en 5,4-inch model. De producenten van moederborden zijn recent begonnen met het verzenden van de onderdelen. Voor de laatste zal dat gebeurden rond eind augustus.” Volgens de bronnen is dit twee tot vier weken later dan dat normaal het geval is.

De ‘gewone’ iPhone 12 komt in zowel een 5,4-inch als een 6,1-inch uitvoering op de markt, waarbij de kleinere dus mogelijk later komen. De iPhone 12 Pro komt in een 6,1-inch en een 6,7-inch uitvoering, waarbij voor de grotere hetzelfde mogelijk geldt als het kleinere gewone model.

Genoeg geruchten rond de nieuwe smartphone

Hoewel de specificaties van de twee telefoons nog niet helemaal duidelijk zijn, gaan er genoeg gerucht rond. Zo zullen alle iPhone 12-modellen 5G-proof zijn en worden alle toestellen mogelijk zonder EarPods en oplader geleverd. Wat daar uiteindelijk van waar is weten we dus pas vermoedelijk in september of oktober als de iPhone 12 wordt onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen