iPhone-accessoire tovert je Apple-smartphone om tot klassieke Blackberry

Gadgets Jeroen Kraak 5 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Je bent het waarschijnlijk alweer vergeten, maar ooit was de BlackBerry de telefoon die je wilde hebben. Die populariteit ebde weg en inmiddels is de iPhone al jaren de populairste telefoon ter wereld. Grappig genoeg zijn deze twee werelden nu te combineren.

In de zeroes zag je veel mensen met een BlackBerry rondlopen. Vanwege de verslavende werking werd het ook wel spottend de CrackBerry genoemd. Dat had alles te maken met het toetsenbord van de telefoon, waardoor je heel makkelijk berichten kon versturen, of zoals je het wellicht herinnert: ‘pingen’.

Tegenwoordig zit dat toetsenbord gewoon verwerkt in het scherm, waardoor je makkelijk berichten typt. Toch is er wel een verschil: terwijl dat van je iPhone digitaal is, was dat van de BlackBerry fysiek. Nu kun je die twee combineren dankzij een nieuwe gadget.

Verander je iPhone 15 Pro in een BlackBerry

BlackBerry kon helaas nooit goed de omslag maken naar de echte smartphonemarkt. Hierdoor lieten mensen, ondanks het toetsenbord, de telefoon links liggen en kozen onder andere voor de iPhone. Nog steeds werkt de iPhone fantastisch, maar toch zijn er mensen die een fysiek toetsenbord missen.

Je kunt natuurlijk wel via Bluetooth een extern toetsenbord aan je iPhone koppelen, maar dat is niet heel handig om mee te nemen. Gelukkig heeft Clicks daarvoor de oplossing, alleen is die wel alleen beschikbaar voor de iPhone 14 Pro en 15 Pro.

Pure nostalgie: tover je iPhone 15 Pro met dit gadget om tot een BlackBerry
(Afbeelding: Clicks)

Het bedrijf brengt een gelijknamige case op de markt voor die modellen. Een hoesje is natuurlijk niets nieuws, maar deze is echt anders. In deze case zit een toetsenbord verwerkt, waardoor de iPhone opeens op een BlackBerry lijkt. Het lijkt zo simpel, waardoor de vraag rijst: waarom niet eerder?

Die vraag lijkt niet helemaal terecht, want een toetsenbord voor je iPhone in een hoesje is niet helemaal nieuw. Er is echter wel een verschil. Deze zagen er vrij stom uit, terwijl de Clocks een moderne uitstraling heeft waarbij je de BlackBerry-vibes echt weer terugkrijgt. Je hoeft je dan ook echt niet te schamen voor het uiterlijk.

Zo werkt het

Je schuift deze case om je iPhone heen. Het maakt verbinding met het apparaat door middel van de USB-C aansluiting van de iPhone 15 Pro, of de Lightning-aansluiting bij de 14 Pro. Het werkt dus niet via Bluetooth en heeft dus ook geen externe batterij.

Naast de BlackBerry-case komt het bedrijf ook met een speciale app. Hiermee moeten nieuwe functies aan het toetsenbord worden toegevoegd. Een van de functies die het wel heeft, is dat het toetsenbord verlicht wordt vanuit de achterkant. Daarnaast heeft het ook een CMS-sleutel waardoor het toetsenbord shortcuts ondersteunt.

Er zullen twee versies van Clicks uitkomen. Je kunt kiezen tussen geel en blauw/grijs. Het scheelt dat je door de case niet de kleur van je iPhone kunt zien, want met bijvoorbeeld roze zou het nog best eens kunnen vloeken.

Alleen voordelen? Nee hoor, want dit gadget dat je terugbrengt naar de tijd van BlackBerry is nogal prijzig. Je betaalt 139 dollar voor het model voor de iPhone 14 Pro en 15 Pro. Die voor de 15 Pro Max gaat je 159 dollar kosten. De releasedatum voor de 14 Pro staat gepland voor 1 februari, terwijl die voor de 15 Pro ergens in maart wordt verscheept. Voorlopig lijken er nog geen versies te komen voor de reguliere versie.

iOS 17 tilt je iPhone met deze 7 functies naar een hoger niveau

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen