Geheime knop iPhone 15 Pro (of ouder) is keiharde aanrader voor Apple-fans

Smartphones Mark Hofman 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Je iPhone 15 Pro heeft een knop aan de achterkant die niemand kan zien. Een geheim knopje, zouden we het kunnen noemen. Het mooiste: het is niet alleen beschikbaar voor de meest recente smartphone van Apple.

Inmiddels kunnen we het geheime knopje, dat ook wel door het leven gaat als de functie Back Tap, niet langer een verborgen functie noemen. Het is ook niet echt meer een trucje. Maar over het algemeen is het wel een tip die ik de meeste mensen zou willen meegeven.

De afgelopen vier maanden heb ik de iPhone 15 Pro dagelijks gebruikt en mijn best gedaan om de beste tips, trucs en verborgen functies te vinden. Wat mij betreft mag deze echt niet ontbreken.

De geheime knop van de iPhone 15 Pro

Je leest het goed: de iPhone 15 Pro, maar waarschijnlijk ook het oudere model dat je in je broekzak hebt zitten, heeft een geheim knopje. Maak kennis met de functie Back Tap, in het Nederlands ook wel Tik op Achterkant.

Met behulp van deze toegankelijkheidsoptie is het mogelijk om functies te koppelen aan tikjes op de achterkant van je Apple-smartphone. Bijvoorbeeld twee keer tikken om je zaklamp aan te zetten en drie keer tikken om de camera-app te openen. Ideaal.

@wantnl

5 handige tips om meer uit je iPhone 15 Pro te halen #Apple #iPhone #iphonetricks #iphonetips #iphonetipsandtricks #iphone15pro

โ™ฌ origineel geluid โ€“ WANT โ€“ WANT

Om dit voor elkaar te krijgen, volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Kies voor Toegankelijkheid
  3. Selecteer Aanraken
  4. Tik op achterkant

Hier is het mogelijk om een voorgeprogrammeerde functie te koppelen aan een actie (Dubbel tikken of Driemaal tikken). Je kunt ook via de Opdrachten-app eigen opdrachten maken of selecteren, die je vervolgens aan de tikjes kunt koppelen.

Alle tips, trucs en verborgen functies

De iPhone 15 Pro heeft na vier maanden bijna geen geheimen meer voor me. Ik heb de meest recente smartphone van Apple volledig onderzocht en een waslijst aan handige tips, trucs en verborgen functies gevonden.

In deze aparte serie leg ik ze stuk voor stuk uit op onze website, maar als je alle tips achter elkaar wilt zien, verwijs ik je graag naar onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ๐Ÿš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen