Eén iPhone 16-model krijgt geen betere, maar juist een slechtere batterij

Apple Mark Hofman 8 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De batterij van de iPhone 16 Plus lijkt kleiner te worden dan het Plus-model van dit jaar. En dat is, in alle eerlijkheid, toch wel een beetje vreemd te noemen.

Normaal gesproken brengt Apple pas in september nieuwe smartphones op de markt. Toch vliegen de geruchten rond de iPhone 16 ons al maanden om de oren. De een uiteraard iets opvallender dan de ander.

Dat de batterijen van de iPhone 16, 16 Pro en 16 Pro Max beter zijn dan dat van hun voorgangers is niet heel verrassend te noemen. Dat de batterij van de 16 Plus slechter is dan die van de 15 Plus is dan weer wel opvallend. Pittig opvallend, zelfs.

Batterij iPhone 16 Plus mogelijk kleiner dan voorganger

De iPhone 16 Plus krijgt dus een kleinere batterij dan het huidige Plus-model. Zonde, want het huidige toestel wordt geroemd om zijn lange accuduur. Sterker nog: er zijn genoeg reviews die het de beste accuduur van de gehele markt noemen. Maar dat is dus van korte duur geweest.

Of de iPhone 16 Plus daadwerkelijk een kleinere batterij heeft weten we pas in september, als Apple de wereld ook daadwerkelijk laat kennismaken met de smartphone. Toch is dit al de tweede keer dat een betrouwbare bron melding maakt van de situatie.

iPhone 15 Apple
De Plus (Afbeelding: Apple)

Via Phone Arena komen we bij een Weibo-bericht van OvO Baby Sauce OvO uit (ik geloof bijna niet dat ik het schrijf). Daarin is te lezen dat de 4383 mAh batterij van de iPhone 15 Plus, die een unicum was, ruimte moet maken. De 16 Plus, die in september dit jaar verschijnt, heeft naar verluidt een capaciteit van 4006 mAh .

In vergelijking met het model dat dit jaar dus zo geroemd wordt vanwege zijn lange accuduur, betekent dit dus een daling van 8,6 procent. En dat is natuurlijk vrij pittig.

Pro Max doet het waarschijnlijk beter

Het model dat wel echt een accu-bump krijgt is de iPhone 16 Pro Max. De meest uitgebreide versie van de line-up van 2024 krijgt volgens dezelfde bron (ik ga OvO Baby Sauce OvO echt niet twee keer schrijven) een 4676 mAh batterij. Een stijging van 5,7 procent ten opzichte van het huidige model met een 4422 mAh batterij, dus.

De accuduur van de iPhone 15 Pro Max is al zeer indrukwekkend te noemen. Dat diezelfde batterij groter wordt in combinatie met een efficiëntere A18 chipset zorgt er dus voor dat de verwachtingen op dit gebied hoog liggen.

iPhone 15 kopen of is het slimmer om op de iPhone 16 te wachten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen