Jan de Raab
Jan de Raab Apple 16 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Loop disease: hardwarefout laat iPhone 7 vastlopen

De iPhone 7 is bijna twee jaar op de markt en lijkt met een serieus probleem te kampen. Het probleem, dat de bijnaam ‘Loop Disease’ heeft gekregen, komt steeds vaker voor. Het gaat om een defect dat begint bij de microfoon en speaker van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, maar steeds erger wordt.

Steeds meer mensen maken melding van dit probleem en zijn genoodzaakt een reparatie uit te laten voeren. Wat is er aan de hand? De audio-chip komt los van het moederbord van de iPhone en dat zorgt voor vastlopers.

Hardwareprobleem iPhone 7 speaker en microfoon

De eerste symptomen van dit probleem zijn te merken tijdens het bellen. Het luidspreker icoon wordt grijs. Ook wordt melding gemaakt dat de beller niet te horen is en vice versa. Daarnaast kan de iPhone 7 of 7 Plus soms compleet vastlopen. Uiteindelijk zal het toestel bij het inschakelen niet verder komen dan het Apple-logo.

Hoewel dit klinkt als een softwareprobleem, moet de oorzaak gezocht worden in het buigen van het iPhone-moederbord of een harde schok als gevolg van een val. Hierdoor kan de audio-chip losraken. Reparatie vereist dus een bekwame hand met een microscoop en soldeerbout.

Klik/tap voor groter.

Apple is op de hoogte van “Loop Disease”

Apple is op de hoogte van het probleem, maar stelt dat het niet wijdverspreid is. “We onderzoeken een heel klein aantal incidenten met betrekking tot dit probleem. Als een klant een vraag heeft over hun apparaat, kunnen ze contact opnemen met Apple Support,” vertelt een woordvoerder aan de Amerikaanse website Motherboard. Of Apple een kwaliteitsprogramma start of de garantie verlengt is nog onduidelijk.

Ons advies aan bezitters van een iPhone 7 of iPhone 7 Plus die vastlopers of problemen met de speaker en microfoon ervaren: wacht niet langer en biedt je toestel ter reparatie aan bij Apple. Je zit nu immers nog binnen de garantie. Overigens is dit niet het eerste hardwareprobleem van de iPhone 7. In 2016 moest Apple sommige apparaten vervangen in verband met defecte camera’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!