Je kan al jaren stiekem mensen afluisteren met je AirPods en iPhone

Audio Jeroen Kraak 17 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel we dagelijks onze iPhone en AirPods gebruiken, zijn er nog steeds trucjes waar we nu pas achter komen. Een daarvan is dat je al jaren mensen kunt afluisteren zonder dat zij het doorhebben.

Ligt er een onbekende iPhone op een tafeltje waaraan je zit? Dan kan je weleens afgeluisterd worden. De AirPods van Apple hebben een bijzondere functie: live luisteren.

Hoewel deze functie vooral is bedoeld voor mensen die slechthorend zijn en beter een gesprek kunnen opvangen, kan je ook stiekem meeluisteren met een gesprek.

Mensen afluisteren met je AirPods en iPhone

Met Live Luisteren fungeert je iPhone of iPad als een microfoon die geluid naar je AirPods of Beats-oordopjes stuurt. Je legt je telefoon voor iemand, waarna je via je AirPods precies hoort wat er gezegd wordt.

Het is een ideale functie waardoor je in een drukke ruimte toch goed een gesprek kan volgen met je AirPods. Ideaal voor slechthorenden om zo toch een gesprek mee te krijgen.

Je kan al jaren mensen afluisteren met je AirPods en iPhone
(Afbeelding: Unsplash)

Maar je kan het uiteraard ook gebruiken voor andere functies. In totaal is het mogelijk om 15 meter van de iPhone te luisteren. Dat kan zelfs als je je in een andere kamer bevindt. Je kan daardoor ook met je AirPods stiekem gesprekken afluisteren, maar er zijn ook andere functies te bedenken. Zo kan het bijvoorbeeld ook dienen als een babyfoon.

Zo gebruik je de functie

Een handige functie dus, maar hoe gebruik je ‘m nu op je AirPods? Als eerste moet je de functie toevoegen aan het bedieningspaneel. Hiervoor ga je op je iPhone naar Instellingen > Bedieningspaneel. Vervolgens scroll je omlaag en tik je op het plusje naast Horen.

De functie heb je toegevoegd, nu is het tijd om ‘m te gebruiken. Als eerste moet je je AirPods of Beats-oordopjes in je oren stoppen. Vervolgens druk je op het oortje op het bedieningspaneel en daarna op Live luisteren. Plaats vervolgens je iPhone op de plaats waar je wil luisteren.

Google brengt een van beste iPhone-functies ook naar Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen