5 geniale iPhone-games zonder domme reclames of in-app aankopen

Games Sam Dille 8 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Er zijn genoeg games in de App Store die alleen maar zijn gemaakt om je geld af te troggelen met in-app aankopen. Wij beschermen je tegen zo’n vervelende verrassing, met wat iPhone-games die wél te vertrouwen zijn.

Soms heb je even niets te doen en dan is het heel verleidelijk om een spelletje op je iPhone te spelen. Het is alleen jammer dat de meeste goede games (onverwacht) geld kosten. Gelukkig zijn er wel een aantal betrouwbare games in de App Store zónder in-app aankopen.

Deze vijf iPhone-games hebben geen in-app aankopen

De games uit deze lijst zijn vrij van belachelijke in-app aankopen. Ze zijn allemaal gratis, of je kunt ze kopen voor een prikkie. En als je Apple Arcade hebt, dan kun je ze allemaal spelen in één grote bundel.

#1 Zookeeper DX voor iPhone

Zookeeper DX is een eenvoudige drie-op-een-rij arcade game. Tijdens de iPhone-game wissel je dierentegels om een match van drie (of meer) te maken. Zo scoor je punten en geef je jezelf iets meer tijd. Met elk level gaat de timer steeds sneller.

Er staan tientallen games van dit genre in de App Store, maar deze is het neusje van de zalm. De graphics zijn geweldig en de muziek en sound effects zijn heerlijk om naar te luisteren. Als je Zookeeper DX voor een eenmalig bedrag van 99 cent koopt, heb je nooit last van in-app aankopen.

Download de app hier

#2 What the Golf?

What the Golf? is een spel gemaakt voor mensen die van verrassingen houden. Elk level zit vol met onverwachte wendingen, die ook leuk zijn voor mensen die niet van golf houden. De iPhone-game ontaardt al snel in totale onzin. Je moet bijvoorbeeld golfen met meubels en auto’s en in de ruimte of onder water.

In sommige levels zitten grappige ‘easter eggs’ naar andere games, zoals Portal, Superhot en Among Us. Maar zelfs als je die games niet kent, is het makkelijk om te begrijpen hoe elk level werkt.

Download de app hier

#3 Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne is een racespel dat zichzelf niet te serieus neemt. Hoe meer je racet, hoe meer auto’s en races je vrijspeelt. Het zijn allemaal echt bestaande auto’s en de meeste locaties bestaan ook echt.

Daarbij is de besturing heel eenvoudig. Je versnelt automatisch, zodat je vinger geen knop ingedrukt hoeft te houden. Als je gewend bent aan Mario Kart moet je dus nog eventjes oefenen. Je kunt de iPhone-game aanschaffen via een Apple Arcade-abonnement, maar je hebt ook een gratis versie.

Download de app hier

#4 Sleep Patrol Alpha en Space Crab 2

Zowel Sleep Patrol Alpha als Space Crab 2 zijn ronduit slecht, maar toch een genot om te spelen. Ze zien eruit en spelen als games uit 2006.

Sleep Patrol Alpha is een game waarin je speelt als een schaap door een platformer. Hoe meer schapen je toevoegt aan de kudde, hoe meer punten te krijgt. Space Crab 2 is een arcadespel waarin je als een krab op een kleine planeet speelt. Je moet vallende asteroïden en satellieten vermijden, terwijl je munten verzamelt.

Objectief gezien zijn dit geen goede iPhone-games. Beide games stralen echter plezier en creativiteit uit. En dat maakt ze toch heel leuk om te spelen.

Download Sleep Patrol Alpha hier en Space Crab 2 hier

#5 Arial Attack

Deze game is leuk voor de wat oudere Mac-fans. In Arial Attack leer je het verschil tussen het lettertype Helvetica en zijn goedkope versie, Arial.

Je moet de woorden die in Arial zijn geschreven namelijk vernietigen door erop te tikken. Elke ronde krijg je een aanwijzing die een verschil tussen de twee lettertypen benadrukt.

Download de app hier

Apple geeft je vanaf nu meer geld voor je oude iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen