Deze ideale iPhone-hacks voor Notities maken dure apps overbodig

Apps Jeroen Kraak 7 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De Notities-app is één van de handigste functies op je iPhone. Je schrijft je gedachtes meteen op en je vergeet ze nooit meer. Het lijkt misschien een simpele app, maar je kunt er nog veel meer mee.

Voor veel Notities-apps op je iPhone moet je extra betalen. Die van Apple is helemaal gratis. Toch denken veel mensen dat dit maar een simpele app is met niet al te veel functies. Die hebben het echter fout, want de app heeft veel verborgen functies waar je bij andere diensten voor moet betalen.

De Notities-app op je iPhone

Zo is het met je Notities-app gewoon mogelijk om documenten te scannen. Hiervoor open je de app en start je een nieuwe notitie. Daarna druk je op het camera-symbool onderaan het scherm en vervolgens Scan documenten.

Houd vervolgens de iPhone op afstand van het document. Op het scherm zijn instructies te lezen hoe je het precies moet doen. Als die eenmaal in een goede positie is, maakt die automatisch een scan die je vervolgens kunt opslaan. Ook is het mogelijk om meerdere scans te maken.

Nog meer functies in de app

Daarnaast heeft de Notities-app op de iPhone ook nog een heel andere functie die te maken heeft met scannen en ook verrekte handig is. Het is namelijk ook mogelijk om tekst uit een papieren document te kopiëren. zo hoef je niet het hele document te scannen en ga je meteen aan de slag.

De functie werkt ongeveer hetzelfde als het scannen op je iPhone. In de Notities-app open je een nieuw document. Klik vervolgens op de camera, maar selecteer Scan tekst in plaats van Scan documenten. Hierdoor krijg je in je notities alleen de tekst in plaats van de hele afbeelding. Dat is natuurlijk handig als je de rest niet nodig hebt.

Deze ideale iPhone-hack voor Notities maakt dure apps overbodig
Als laatste is het ook nog mogelijk om een notitie op te slaan als een PDF. Ook dit werkt heel simpel. Als je je notitie hebt gemaakt, druk je op het vierkantje met de pijl naar boven.

Selecteer vervolgens Markeringen. Die markeringen hoef je overigens niet te maken. Als je het document daarna opslaat verandert de notitie op je iPhone in een PDF in de map waar jij het opslaat.

Polestar heeft na elektrische auto ook eigen iPhone in het vizier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen