iPad of iPhone: wat wordt het eerste opvouwbare Apple-product?

Apple Lucas van de Wetering 5 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Apple werkt aan een opvouwbaar product voor 2026 of 2027, maar wordt het een iPhone, iPad of iets compleet anders?

Terwijl Samsung en Google al hun klauwen in de opvouwbare telefoonmarkt hebben gestoken, heeft Apple nog geen vouwbare apparaten uitgebracht. Hoewel we er niet vanuit gingen dat de iPhone 16 hier verandering in zou brengen, zijn de ogen toch op Cupertino gericht.

Uit nieuwe informatie blijkt nu, wederom, dat die ogen nog wel even kunnen blijven hangen. Apple komt in 2026 of 2027 hoogstwaarschijnlijk eerst met een opvouwbare iPad.

Apple’s opvouwbare iPhone of iPad

Het duurt nog wel even voor we een opvouwbaar product van Apple te zien krijgen, maar relatief gezien is er licht aan het einde van de tunnel. Volgens het Koreaanse The Elec is het bedrijf van plan om ergens tussen 2026 en 2027 te vouwen.

Geruchten wijzen naar een beeldscherm tussen de 7-inch en 8-inch, waardoor de verwachting ontstaan dat we geen nieuwe iPhone, maar opvouwbare iPad gaan krijgen. Apple zou hier dus de huidige iPad mini kunnen vervangen, gezien dat model een 8.3-inch beeldscherm heeft.

Opvouwbare iPhone
Concept opvouwbare iPhone. (Afbeelding: Foldable News)

 

Twijfels zijn er echter wel, want Apple zou ook werken aan een OLED-variant van die laatstgenoemde tablet. De kans is dus veel groter dat het bedrijf die 20.5-inch “opvouwbare MacBook” op de markt brengt.

Hardlopers zijn doodlopers

De afwezigheid van Apple in de opvouwbare telefoonmarkt is niet helemaal vreemd wanneer er gekeken wordt naar de geschiedenis. Het bedrijf wacht doorgaans vaak met innovaties, ze willen hun producten perfectioneren voordat ze het op de markt brengen.

Dit kan heel goed uitpakken, neem bijvoorbeeld draadloze laders. In 2014 bracht Samsung hun eerste draadloze oplader uit, Apple was hiermee later en kwam in 2017 met de draadloos oplaadbare iPhone 8. En toen Apple kwam met hun draadloze opladers, doken de draadloze laders overal op.

De eerste zijn kan ook slechte gevolgen hebben en om veel problemen vragen. Zo is Samsung vol op zijn bek gegaan met zijn eerste opvouwbare smartphone. De Fold was een gigantische flop en ging hij bij veel journalisten en recensenten al kort na het eerste gebruik kapot door dingen zoals uitstulpingen op de vouwlijn.

Samsung Galaxy Fold problemen
(Afbeelding: MKBHD / YouTube)

Apple doet er misschien dus wel goed aan om te wachten, maar wachten ze nu wel niet heel lang? De eerste opvouwbare telefoon kwam uit in 2019. Het eerste opvouwbare Apple product wordt op zijn vroegst verwacht in 2026, dat is een verschil van zeven jaar. Wacht Apple daarmee niet iets té lang?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen