Oude iPhone en Nintendo veel geld waard: deze tech betaalt je rekeningen

Tech Lucas van de Wetering 16 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Als je iPhone of andere elektronica oud is gooien we het vaak ergens in een lade. Maar je kunt zomaar een goudmijn in je kast hebben.

Elk jaar komt er weer een nieuwe lading elektronica op de markt. Een nieuwe iPhone, televisie, gameconsole en ga zo maar door. We hoeven daardoor ook niet lang met hetzelfde stukje tech te doen voordat we weer nieuwe gadgets inslaan.

Soms gooien we onze oude apparaten weg, maar vaak bewaren we het toch. We leggen het in een kast, de garage of we gooien het op zolder, maar het kan zomaar dat je nu een hele goudmijn hebt opgebouwd thuis. Veel van onze oude tech-producten zijn namelijk meer waard dan je zou denken.

Originele iPhone

In het jaar 2007 kwam er een revolutionair stukje tech op de markt; de allereerste iPhone. Ondertussen is dit natuurlijk een van de bekendste en meest populaire gadgets in de wereld. Ook was de originele iPhone helemaal niet duur, maar nu kun je ze voor een mooie prijs verkopen.

Voor een ongeopende iPhone kun je zo duizenden euro’s krijgen, maar ook met een gebruikte eerste generatie kun je nog makkelijk 100 euro verdienen op eBay. De conditie van het apparaat heeft natuurlijk ook nog invloed op de waarde van de gadget.

Oude iPhone en Nintendo: Deze waardevolle gadgets heb je wellicht in je kast liggen
iPhone 2G (Afbeelding: AFP / Tony Avelar)

Sony Walkman

Voor het grote succes van de iPod en nog heel veel langer voor apps zoals Spotify en Apple Music was de Walkman koning van het muziek luisteren. Het apparaat werd uitgebracht door Sony in 1979 en was een revolutionaire ontwikkeling in de muziekwereld.

De Walkman is ook een echte staple in de popcultuur van de jaren ’80 en ’90. De hype voor Walkmans is mede door de Netflix-serie Stranger Things weer helemaal terug. Het bedrag dat je kunt ophalen met een Walkman ligt helemaal aan het model en de conditie van de gadget, maar als je het goed doet kan je er zo 40 tot 100 euro mee ophalen op eBay.

Oude iPhone en Nintendo: Deze waardevolle gadgets heb je wellicht in je kast liggen
Walkman (Afbeelding: Unsplash / Florian Schmetz)

Originele iPod

Voordat de iPhone de nieuwste rage was, had je de iPod. Op een iPod kon je alleen muziek luisteren, het was eigenlijk de toentertijd moderne versie van een Walkman. In 2001 werd het apparaat voor het eerst uitgebracht door het nu welbekende bedrijf Apple. Doordat het digitale apparaatje makkelijk in je zak paste, was ‘ie mega populair.

De voorganger van de iPhone kan nog best wat geld opleveren als de tijd het apparaat niet gesloopt heeft. Voor een eerste generatie iPod in redelijk goede staat kun je op eBay namelijk wel 50 tot 100 euro verdienen. Dat bedrag loopt op als hij in perfecte staat in de doos is, maar die kans is redelijk klein.

Oude iPhone en Nintendo: Deze waardevolle gadgets heb je wellicht in je kast liggen
iPod (Afbeelding: Unsplash / Brett Jordan)

Nintendo Game Boy

De Game Boy is de voorvader van bijna alle handheld-consoles die je maar kunt bedenken en was een revolutionair stukje technologie. Het Nintendo-apparaat kwam voor het eerst uit in 1989 en veroverde de wereld met zijn omruilbare game-cartridges. De Game Boy was dé gameconsole die je moest hebben toentertijd.

Als je nog een Game Boy thuis hebt liggen, kun je er nog een lekker zakcentje mee verdienen. Voor een Game Boy is prima conditie kun je nog zo 50 euro verdienen op eBay. Maar de echte prijspakker is een speciale Pokémon-editie van de gadget. Deze staat voor bijna 4000 euro op eBay op dit moment. Als je er een thuis hebt liggen, zit je echt op een goudmijn.

Oude iPhone en Nintendo: Deze waardevolle gadgets heb je wellicht in je kast liggen
Game Boy (Afbeelding: Unsplash / Nik)

Nokia-telefoons

Voordat iedereen een iPhone had, was Nokia de mobiele telefoon-koning. En er zijn dus ook nog steeds twee Nokia-telefoons die voor een redelijk prijsje te verkopen zijn. In 2000 kwam de Nokia 3310 uit. Dit geliefde apparaat was extreem sterk en had ook nog eens het spel Snake, wat wil je nog meer? Op eBay kun je deze telefoon voor ongeveer 30 tot 50 euro verkopen, maar dit kan erg oplopen als hij gloednieuw is.

Maar de echte Nokia-goudmijn kwam uit in 2003. De Nokia 8910 had een titanium behuizing en was de definitie van een sterke telefoon. De telefoon was redelijk duur vergeleken met andere mobieltjes en was dus niet heel populair. Maar daardoor zijn ze nu best veel waard. Met de Nokia 8910 haal je al best snel honderden euro’s binnen op eBay. Als hij in goede conditie is, tik je misschien wel de 1000 euro aan.

Oude iPhone en Nintendo: Deze waardevolle gadgets heb je wellicht in je kast liggen
Nokia 8910 (Afbeelding: Wikipedia / Yershovladimir)

Je hoeft dus niet de nieuwste iPhone te verkopen om een beetje geld op te leveren, al is die misschien wel makkelijker te verkopen. Toch zijn deze gadgets maar weer voorbeelden van ‘one man’s trash is another man’s treasure’.

M4 iPad Pro is dunste Apple product ooit, maar buigt ‘ie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen