Met deze ChatGPT-tip verander je je iPhone in een AI-phone

Apps Jeroen Kraak 10 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel we tijdens WWDC waarschijnlijk de AI-toekomst van de iPhone gaan zien, kun je je iPhone nu al veranderen in een AI-phone door ChatGPT. Wij vertellen je hoe.

Android-telefoons zijn inmiddels echte AI-telefoons, aangezien Google met Gemini vol inzet op AI. Bij Apple is het op dit moment nog erg stil, maar dat zal vanavond met WWDC24 flink veranderen. Waarschijnlijk vliegen de AI-aankondigingen ons om de oren.

Maar waarschijnlijk komen al die verbeteringen pas ergens in september. Gelukkig kun je je iPhone nu al omtoveren tot een AI-Phone dankzij ChatGPT. Je stelt makkelijk je eigen opdrachten in.

ChatGPT maakt van je iPhone een AI-Phone

Met de komst van ChatGPT-4 heb je nog meer mogelijkheden ten opzichte van 3.5. Maar het wordt nog specialer als je door middel van de ChatGPT-app je iPhone omtovert tot een AI-Phone.

Maar goed, om elke keer eerst naar de ChatGPT-app te gaan om gebruik te maken van AI is een beetje omslachtig. Gelukkig kun je met de Opdrachten-app speciale shortcuts instellen voor je iPhone. Zo maak je door een druk op de knop (bij de iPhone 15 Pro (Max)) of door bijvoorbeeld op de achterkant van je iPhone te tikken gebruik van AI.

OpenAI blundert met beveiliging ChatGPT en begeeft zich op glad ijs
Het logo van de beroemde dienst. (Afbeelding: OpenAI / Bewerking: Mark Hofman / WANT)

De ideale ChatGPT-shortcuts voor je iPhone

Siri staat al jarenlang vrijwel stil in zijn ontwikkeling. Het is dan ook alleen geschikt om simpele taken uit te voeren. Terwijl Google bij zijn Assistant al Gemini heeft toegevoegd, blijft Apple achter.

Toch is het mogelijk om een slimme assistent toe te voegen door ChatGPT je nieuwe Siri te laten worden. Geef de actieknop of het twee keer tikken op de achterkant van je iPhone als opdracht mee om een nieuw spraakgesprek met ChatGPT te starten. Zo heb je meteen je AI-assistent bij de hand.

En er zijn flink veel dingen die je ChatGPT kunt laten doen. Zo is het mogelijk om artikelen samen te vatten, maar ook om belangrijke e-mails voor je te laten schrijven. Check het altijd wel voor de zekerheid, want het kan bijvoorbeeld verkeerd gaan met een naam of de juiste informatie.

Daarnaast kan ChatGPT-4 nu ook lastige sommen voor je oplossen. Oftewel, die formules tijdens natuurkunde en wiskunde die je nog steeds nachtmerries geven. Handig, want zo heb je die dure grafische rekenmachine minder of helemaal niet meer nodig.

Zo stel je ChatGPT in als shortcut op je iPhone

Leuk dat je dat allemaal kunt met ChatGPT-4, maar hoe stel je ‘m nou in als shortcut? Dat is eigenlijk heel simpel. Open de Opdrachten-app en klik rechtsboven op het plusje. Als je de ChatGPT-app op je iPhone hebt geïnstalleerd, druk je op ‘Spraakgesprek met ChatGPT beginnen’. Voeg deze vervolgens toe.

Vervolgens kun je via de Instellingen de functie voor de Actieknop instellen. Voor het dubbel tikken op de achterkant van je iPhone neem je de volgende stappen:

  1. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Aanraken.
  2. Ga vervolgens naar Tik op Achterkant.
  3. Selecteer Dubbel tikken of Driemaal tikken.
  4. Scroll vervolgens naar Spraakopdrachten en selecteer Spraakbericht met ChatGPT beginnen. Vervolgens is ChatGPT met twee tikken op je achterkant bereikbaar.

DuckDuckGo brengt veilig AI-alternatief voor ChatGPT en Google Gemini

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen