Je gebruikt de rekenmachine op je iPhone al 10 jaar lang verkeerd

Apps Jeroen Kraak 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je een iPhone hebt, gebruik je waarschijnlijk regelmatig de rekenmachine. Toch doe je dat al heel lang verkeerd, want er is een heel simpel trucje dat veel mensen niet kennen.

We hoeven je echt niet uit te leggen dat je met je iPhone allerlei taken kan uitvoeren. Naast het bellen is het een echte persoonlijke assistent. Toch is die rekenmachine echt onhandig, want als je iets verkeerd invoert kan je helemaal opnieuw beginnen.

Tenminste, dat dacht je waarschijnlijk, want in de praktijk ligt het toch echt heel anders. Via een heel simpel trucje kun je je foutief ingevoerde nummers makkelijk corrigeren. Dat scheelt je flink wat tijd en ergernis.

Het slimme trucje voor de rekenmachine op je iPhone

Waarschijnlijk ligt de ingenieuze rekenmachine die je op de middelbare school gebruikte ergens te verstoffen in een laatje in het huis van je ouders. Je gebruikt dus de iPhone voor al je berekeningen. Hoewel het een simpele rekenmachine lijkt, heeft het toch behoorlijk wat functies.

Toch is er een grote ergernis: het verkeerd invoeren van nummers. Als je een verkeerd getal hebt ingevoerd, druk je waarschijnlijk op de C en kan je weer opnieuw gaan zoeken. Met een beetje pech verwijder je zelfs de hele som en kan je opnieuw beginnen.

@wantnl

De rekenmachine op de iPhone is alles behalve ingewikkeld en toch gaat het blijkbaar al 10 jaar helemaal verkeerd 😅 #iphone #apple #iphonehacks #iphonetips #iphonetricks #ios

♬ origineel geluid – WANT

Dat is echter helemaal niet nodig. Er is een trucje dat bijna niemand weet. Je kan heel makkelijk een cijfer verwijderen. Als je rekenmachine is geopend op je iPhone schuif je met je vinger van rechts naar links en het laatste cijfer wordt verwijderd. Zo voorkom je dus een grotere ergernis.

Nog meer tips

Dit trucje is al bekend bij een grotere groep gebruikers. Als je je iPhone een kwartslag draait als je de rekenmachine opent, krijg je flink meer opties. Zo kan je rekenen met wortels, kwadraten en zelfs sin, cos en tan gebruiken. Zo heb je zelfs die duurdere rekenmachine niet meer nodig.

Je ziet dus dat de rekenmachine van de iPhone veel meer kan. Wil je nog meer tips over je iPhone, Samsung Galaxy S24 of andere smartphones? Volg WANT dan op TikTok, daar leggen we je alles uit en geven we je de ideale tips en hacks.

Vanaf 7 mei is de Sonos-app op iPhone en Android compleet anders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen