Handige tips zorgen ervoor dat je iPhone in no-time is opgeladen

Smartphones Sam Dille 7 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Een iPhone is na ongeveer 1 uur en 47 minuten volledig opgeladen. Maar met hulp van een paar simpele tips, en een beetje geluk, kan dat veel sneller. Zo kun je al na een paar minuten weer met je smartphone aan de slag.

Je zou denken dat het opladen van je iPhone zo gepiept is. Toch gaat het veel verder dan alleen je smartphone aansluiten aan een lader. Als je haast hebt en je telefoon zo snel mogelijk moet opladen, moet je rekening houden met een aantal factoren.

Doe je dit niet, dan zou je kunnen eindigen met een iPhone die nauwelijks is opgeladen. En voor je het weet, valt hij uit wanneer je hem het hardst nodig hebt.

Laad je iPhone vliegensvlug op dankzij deze tips

Er zijn heel veel dingen die je iPhone sneller laten opladen. Wij hebben de belangrijkste tips voor je uitgezocht in onderstaande lijst. Zo is je toestel binnen no-time klaar voor gebruik.

#1 Probeer van je iPhone af te blijven

Als je digitale speeltje aan de lader zit, is het enorm verleidelijk om hem te blijven gebruiken. Maar als je wilt dat je iPhone zo snel mogelijk oplaadt, kun je dit het beste niet doen.

Of je nu op social media scrolt, games speelt of video’s streamt. Je iPhone verbruikt dan gewoonweg meer energie en dat zorgt ervoor dat je langer moet wachten.

#2 Laad je smartphone op in vliegtuigstand

De snelste manier om je smartphone op te laden is wanneer hij volledig is uitgeschakeld. Maar als je hem tijdens het opladen wilt gebruiken is dat totaal niet praktisch.

Het helpt gelukkig al een hele hoop als je jouw toestel oplaadt in de vliegtuigmodus. De stand schakelt onder andere Wi-Fi en Bluetooth uit, waardoor je iPhone hier geen energie meer aan kwijt raakt.

Vliegtuigstand op een iPhone
Zet die maar eens aan! (Afbeelding: BGR)

#3 Verlaag de helderheid van je iPhone-scherm

Tijdens het opladen wil je natuurlijk het scherm van je iPhone goed blijven zien. Maar als je haast hebt, kun je de helderheid toch echt het beste zo laag mogelijk zetten. De regel is niet voor niets: hoe helderder je scherm, hoe meer energie je iPhone nodig heeft.

Het exacte energieverbruik verschilt per toestel en model. Toch kun je ervan uitgaan dat het lager zetten van de helderheid zorgt voor een sneller opgeladen batterij.

#4 Schakel deze functie uit

Apple heeft een ingebouwde tool die helpt voorkomen dat de batterij van je iPhone snel verslechtert. Maar dezelfde functie zorgt er ook voor dat je apparaat langzamer oplaadt. Hoewel de functie je toestel meestal alleen vertraagt tijdens lange oplaadperioden, en meestal ‘s nachts, kan het toch de moeite waard zijn om hem tijdelijk uit te schakelen tijdens het opladen.

Ga hiervoor naar de instellingen van je iPhone. Druk op ‘Batterij’ en ‘Batterijstatus’. Schakel vervolgens de functie ‘Geoptimaliseerd opladen’ uit.

#5 Stop met het gebruiken van een ‘gewone’ oplader

De snelste manier om je iPhone op te laden is met een snellader. Het is een lader met een speciale kabel die je iPhone extra snel oplaadt. Als je een iPhone 8 of nieuwer hebt, kun je jouw toestel in ongeveer 50 minuten al voor 30 procent opladen. Zelfs als de batterij helemaal leeg is.

Snelladers kun je makkelijk online aanschaffen. Deze is bijvoorbeeld van Apple zelf.Wat Apple je niet vertelt over USB-C op je iPhone 15 Pro

#6 Laad je iPhone niet op via een computer

Je laptop lijkt misschien een handige manier om je telefoon op te laden. Vooral op dagen dat je veel onderweg bent. Helaas is een computer verreweg de slechtste manier om een iPhone op te laden.

De USB-poort van je computer kan namelijk niet dezelfde hoeveelheid stroom leveren als een stopcontact. En dat geldt vooral als je een oudere computer hebt.

Schakel deze populaire iPhone-functie uit om je batterij te sparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen