Met de iPhone van de toekomst kun je smijten wat je wil

Smartphones Jeroen Kraak 16 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is de grote nachtmerrie voor iedere smartphonebezitter: de telefoon die op de grond valt. Om hem te beschermen kun je een hoesje kopen om de mogelijke schade te verkleinen. Bij de iPhone van de toekomst is dat niet meer nodig.

Sommige mensen zijn enorm onhandig met hun telefoon en laten hem altijd uit hun handen vallen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je in een auto zit en de bestuurder ineens hard optrekt. De iPhone vliegt vervolgens de hele auto door. Het is natuurlijk fijn als dit zonder gevolgen blijft, maar soms gaat dit wel eens mis.

Een stevigere iPhone

Veel mensen kiezen het zekere voor het onzekere en doen een hoesje om de iPhone. Zo hopen ze de impact van de val te verkleinen. Slim, maar dat hoeft niet meer in de toekomst.

Apple heeft recent een nieuw patent aangevraagd waardoor je iPhone super stevig is. Het bedrijf noemt het Spatial Composite. Dit bestaat uit slijtvaste elementen die je iPhone beschermen tegen slijtage, krassen en andere schade.

Een iPhone bestaat voor een groot gedeelte uit glas en daarin zit nou juist niet het probleem. Op sterker glas komen er eerder krassen, terwijl zachter glas juist eerder breekt. Het is dus altijd een dilemma voor welke oplossing een telefoonmaker moet kiezen. Binnenkort lijkt dat dus niet meer nodig te zijn.

De 15 Ultra lijkt anders te worden

Hoewel het waarschijnlijk even gaat duren voordat Apple dit patent gaat gebruiken voor een nieuwe iPhone, lijkt de 15 Ultra op een andere manier sterker te worden. Apple wil kiezen voor een titanium frame in plaats van roestvrij staal, waarmee de 14 Pro is gebouwd. Het grote voordeel van titanium is dat het lichter en sterker is.

iPhone van de toekomst kun je gewoon laten vallen
Het patent. (Afbeelding: Apple)

Het is logisch dat Apple de stevigheid van de iPhone wil verbeteren. De verschillen tussen nieuwe generatie smartphone-modellen worden steeds kleiner. Het kan dus interessant zijn om op een andere manier de telefoon te verbeteren. De stevigheid van de telefoon kan daarvoor een ideale feature zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen