De verborgen iPhone-truc waarmee je fouten meteen ongedaan maakt

Lifestyle Jeroen Kraak 14 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Niets is zo irritant om de backspace-toets ingedrukt te houden om een fout ongedaan te maken. Je kan wild met je iPhone schudden, maar er is een simpelere oplossing.

We typen allemaal wel eens een heel verhaal op onze iPhone, waarbij we het daarna meteen willen verwijderen. Om nu de hele tijd backspace ingedrukt te houden is ook zo iets.

Of wat te denken van een tabblad dat je per ongeluk sluit. Het zijn allemaal zaken waar je enorm van baalt omdat het gewoon onhandig is. Je kan gelukkig schudden met je iPhone, maar er is een nog simpelere truc.

Drie vingers in plaats van schudden met je iPhone

Veel mensen kennen de truc van het schudden met je iPhone niet. Deze is heel handig, aangezien je daarmee je laatste actie ongedaan maakt. Heb je een tabblad per ongeluk gesloten, iets verwijderd wat je niet wilde of te veel getikt? Door te schudden tover je het resultaat daarvoor weer terug.

Maar het kan nog simpeler op je iPhone, want het enige dat je nodig hebt, zijn drie vingers. Je hoeft daarmee alleen maar van rechts naar links te swipen. Hiermee verwijder je bijvoorbeeld het laatste wat je hebt geschreven. Je moet het alleen niet doen op je keypad, want dan werkt het niet.

@wantnl

De iPhone-functie die we allemaal over het hoofd zien 😅 #iphone #apple #iphonetips #ios

♬ origineel geluid – WANT

Sluit je per ongeluk een scherm? Veeg met je drie vingers naar links op het scherm en je tovert het weer terug.

Simpel kopiëren, knippen en plakken met drie vingers

Maar er zijn nog veel meer trucs die je met drie vingers op je iPhone kan doen. Zo kopieer je stukken tekst als je met drie vingers naar elkaar toe beweegt.

Voor knippen beweeg je twee keer drie vingers naar elkaar toe op je iPhone en voor plakken beweeg je drie vingers van elkaar af. Wel is het belangrijk dat je in een korte tijd moet knippen en plakken, omdat het anders niet werkt volgens Apple.

iOS 17.5 nu beschikbaar voor je iPhone, maar wat heb je er aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen