Doet je iPhone-wekker het niet? Dit kan er aan de hand zijn

Apple Jeroen Kraak 14 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je een wekker naast je bed staan? Dan ben je echt één van de weinigen. Veel mensen gebruiken tegenwoordig het alarm van hun smartphone, zoals de iPhone-wekker. Maar wat als die functie het niet doet op je iPhone? WANT-redacteur Jeroen Kraak helpt je.

Het geluid van het alarm op je iPhone is meestal ontzettend irritant. Het bereikt daarmee wel het doel: jou wakker krijgen, want door die verschrikkelijke toon zit je meteen rechtop in bed. Toch lukt dat lang niet altijd en dat is een probleem. Gelukkig valt dat prima op te lossen.

Het alarm van de iPhone werkt niet

Het kan een groot probleem zijn als het alarm van je iPhone niet werkt. Je wil je natuurlijk niet verslapen voor je werk of die ene belangrijke afspraak. Toch kan dat zomaar gebeuren als je wekker het niet doet.

Dit heeft vooral te maken met het belsignaalvolume en dat regel je via de knoppen aan de zijkant. Als je deze helemaal uit hebt staan, geldt hetzelfde voor je wekker.

Wil je toch de alleen de iPhone-wekker horen en voor de rest niet anders, dan doe je dit het best door je telefoon op stil te zetten via het schuifje boven de volumeknoppen. Zet echter wel het volume op een hogere stand. Zo mis je de wekker echt niet.

Met de volumeknoppen is het ook mogelijk om je wekker harder of zachter te zetten. Handig als die veel te hard gaat ‘s ochtends vroeg en dat meteen een intens ochtendhumeur oplevert.

Apple waarschuwt: slaap nooit naast een iPhone die ligt op te laden
(Afbeelding: Pexels/Miriam Alonso)

Mogelijke oplossingen

Hoor je jouw alarm niet op je iPhone of werkt deze niet naar behoren? Neem dan eerst de volgende stappen:

  1. Check hoe hoog het volume staat. Dit doe je dus met de knoppen aan de zijkant.
  2. Wellicht heb je jouw wekker alleen op trillen gezet en hoor je ‘m daarom niet. Check dus wat er is aangevinkt bij het desbetreffende alarm. Schakel ‘geen’ uit als
  3. Is je koptelefoon nog aangesloten op je iPhone? Dan wordt je alarm via dat apparaat afgespeeld. Als die nog is gekoppeld als je gaat slapen, kan het dus zijn dat je jouw alarm niet hoort. Check dus ook de Bluetooth-verbindingen.
  4. Heb je alles gecheckt en werkt het allemaal niet? Dan kan het wellicht helpen om het menu waarin de wekkers zijn te vinden af te sluiten en opnieuw op te starten.
  5. Als dat allemaal niet helpt, is het verstandig om contact met Apple op te nemen.

Lost Apple’s nieuwe iPhone 14 lost straks zijn grootste probleem op?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen