Krijgt Flash weer de wind in de zeilen?

Apple Jan David Hanrath 13 aug 2010
Leestijd: 1 minuut

Drie keer goed nieuws voor liefhebbers van Flash én de iPhone/iPad:

1) Het lijkt erop dat IJzeren Neelie weer eens van zich laat horen! De Europese Commissie heeft zich namelijk aangesloten bij een onderzoek van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) naar de uitsluiting van Flash op het iOS platform, het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod touch.

2) “If you ever have this thing running fast come back and show us”, waren de woorden van Steve Jobs in een interview op D8. Misschien heeft Adobe CEO Shantanu Narayen inmiddels een afspraak gemaakt op Infinite Loop 1, want Adobe heeft in de laatste Flash Player voor Mac nu ook ondersteuning voor hardware acceleratie via de GPU, waardoor Flash efficiënter en sneller moet kunnen werken.

3) Mochten bovenstaande twee ijzers in het vuur onverhoopt niet tot een bevredigend resultaat leiden, dan biedt het onofficiële jailbreak-circuit uitkomst. Ontwikkelaars hebben namelijk een eerste alpha release van Frash – nee, geen typfout – uitgebracht, dat eenvoudig via Cydia geïnstalleerd kan worden op de iPhone 3GS en 4. Op The Next Web lees je hoe. Het is een eerste versie, dus verwacht niet dat alle flash-websites en flash-filmpjes werken.

Heb jij nog behoefte aan Flash of is het een gepasseerd station?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen