Hiervan herken je de cast van La Casa de Papel (vooral van Netflix)

Films & Series Lucas van de Wetering 2 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

De Spaanse serie La Casa de Papel was natuurlijk een gigantische Netflix-hit wereldwijd. Maar wat is er gebeurd met de cast na de serie?

La Casa de Papel is een mega populaire Spaanse kraakserie die te bekijken is op Netflix. De Engelse titel van de serie is Money Heist, en daar gaat de serie ook over; een overval. De Professor organiseert samen met acht specialisten de grootste bankroof in de geschiedenis van Spanje.

Recent is de Netflix-serie Mano de Hierro uitgebracht op Netflix, of zoals de titel in het Engels is: Iron Reighn. In deze serie spelen meerdere acteurs die ook in La Casa de Papel zitten. Maar deze rollen van de Spaanse acteurs roepen de vraag op: Waar is de cast van La Casa de Papel nu?

La Casa de Papel acteurs op Netflix en Prime Video

De cast van La Casa de Papel bestaat uit extreem veel goede acteurs en actrices. Maar uit welke andere series kun je de cast nog meer kennen en waar kan je deze series kijken? Dit hebben we voor jullie op een rijtje gezet.

Mano de Hierro op Netflix

Mano de Hierro, oftewel Iron Reighn, is de nieuwste aanwinst van Netflix. De Spaanse crime-thriller gaat over de leider van een drugsimperium ergens in de haven van Barcelona. Maar op gegeven moment gebeurt er iets met een belangrijke lading dat zijn zaken en zijn familie in groot gevaar brengen.

In La Casa de Papel speelt acteur Jaime Lorente Denver. Lorente speelt ook in Mano de Hierro. Hier vertolkt hij de rol van Néstor, de schoonzoon van de drugsbaas.

Berlin

Berlin, ook wel bekend als Money Heist: Berlin, vind je ook terug op Netflix. De serie is eigenlijk een soort prequel van La Casa de Papel. Het speelt zich af jaren voor het verhaal van La Casa de Papel. In Berlin gaat het verhaal, net zoals het origineel, over een overval.

Als je Berlin kijkt, kan je niet alleen een acteur, maar ook meteen een personage herkennen uit La Casa de Papel. De naam van de serie verklapt het wellicht, want de serie Berlin gaat over het gelijknamige karakter. Berlin wordt in beide Netflix-series gespeeld door Pedro Alonso.

Wheel of Time op Amazon Prime Video

Wheel of Time is, in tegenstelling tot de rest van de series op deze lijst, geen Spaanse serie. Het is een Amerikaanse high fantasy serie gebaseerd op een gelijknamig boek. Het verhaal gaat over een vrouw die een kracht heeft. Deze is zo sterk waarmee ze de wereld zal redden, of juist kan vernietigen.

In Wheel of Time kan je het hoofdkarakter van de Spaanse hit-serie wellicht herkennen, The Professor. Álvaro Morte speelt in La Casa de Papel een beetje het meesterbrein van de operatie. Maar in Wheel of Time speelt Morte Logain Ablar, een man die zegt dat hij de herboren draak is. Hij heeft hier een wat kleinere rol.

El Cuerpo en Llamas

El Cuerpo en Llamas, of letterlijk vertaald het lichaam in brand, is een Spaanse thrillerserie. De serie is losjes geïnspireerd door een echt gebeurde misdaad genaamd de Guardia Urbana. El Cuerpo en Llamas op Netflix gaat over de moord op een politieagent.

De acteur die je kan herkennen in El Cuerpo en Llamas is Úrsula Corberó. In La Casa de Papel speelt ze de rol van Tokyo, en in de Netflix-serie El Cuerpo en Llamas vertolkt ze Rosa.

Intimidad op Netflix

Intimidad, oftewel Intimacy, is een Spaanse dramaserie op Netflix. Deze gaat over een sekstape die uitlekt. Maar deze is niet zomaar van iemand, hij is van een politicus die burgemeester wil worden van Bilbao. Zoals je wel in kan zien, heeft dit geen positieve gevolgen.

De actrice die je kan herkennen is Itziar Ituño. In La Casa de Papel speelt ze de rol van Raquel Murillo (Lisboa). En in de Netflix-serie Intimidad heeft Ituño de rol van de politicus in kwestie genaamd Malen.

De cast van La Casa de Papel is zoals je ziet in veel verschillende series te spotten. De meeste hiervan zijn Spaanstalige Netflix-series, maar er zitten ook een paar Engelstalige series tussen zoals Wheel of Time. Alle besproken series zijn in Nederland te bekijken op de bijbehorende streamingsdienst.

Road House is het bewijs dat deze slechte Tom Cruise-film een remake verdiend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen