Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 31 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

De Leaos Solar is de eerste elektrische fiets op zonne-energie

De opmars van de elektrische fiets zet in 2019 gewoon door, dat moge duidelijk zijn. Het zijn allang niet meer hulpmiddelen voor oudjes. In tegendeel: de gemiddelde elektrische fiets is ondertussen een halve smartphone. Maak kennis met de Leaos Solar, een innovatieve ebike waar je U tegen zegt.

Leaos Solar: innovatieve elektrische fiets

Dat is een nieuwe fiets met een opvallend design. De Leaos Solar is echter niet alleen een lust voor het oog. De makers hebben namelijk vooral gefocust op innovatie, met een extreem duurzame tweewieler als resultaat.

De Solar maakt gebruik van zonne-energie om zijn accu tijdens het fietsen op te laden. Daardoor is de kans dat je onderweg met een lege accu stilstaat volgens de makers minimaal.

Leaos Solar: innovatieve elektrische fiets
Leaos Solar: innovatieve elektrische fiets

De gemiddelde fietser legt zo’n 15 kilometer per dag af. De Leaos hoef je dan nooit aan de oplader te leggen, zo belooft het ambitieuze bedrijf. Zonlicht is dan genoeg om de dag door te komen.

Op een ingebouwd schermpje kun je zelf controleren hoe de accu er aan toe is. Zo kun je alsnog besluiten om een stopcontact op te zoeken. De accu is immers ook gewoon via het lichtnet op te laden.

Leaos Solar: innovatieve elektrische fiets
Leaos Solar: innovatieve elektrische fiets

Het is nog even afwachten hoe de Solar in de praktijk uitpakt, maar op papier is het in ieder geval al een indrukwekkend hebbeding. Je kunt de duurzame bolide zelf configureren op de website van Leaos. Inclusief accessoires zoals zelfs een leren tas. Ook kun je daar de dealers vinden die je graag verder helpen met een proefrit.

Je bent echter gewaarschuwd: aan dit soort ambitieuze innovatie hangt een pittig prijskaartje. Maar goed, dan heb je ook wat. Ga je toch liever voor een toegankelijkere elektrische fiets? Check onze favoriete modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!