Let’s-a go! Je kan eindelijk Nintendo 3DS-games spelen op iPhone

Apps Lucas van de Wetering 3 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Je kan eindelijk Nintendo 3DS-games spelen op je iPhone. Dit kan met de nieuwste emulator voor iOS genaamd Folium.

Het is pas een recente ontwikkeling dat je überhaupt emulator-apps kan downloaden op je iPhone, dit was sinds niet heel lang geleden onmogelijk. Meteen waren er meerdere emulators in de App Store te vinden voor verschillende retro game-consoles.

Zo was er recent een emulator voor iPhone uitgekomen waarop je verschillende PlayStation games kon spelen. Maar nu is er ook een emulator-app uit voor mensen die fan zijn van iconische Nintendo 3DS-games zoals Super Mario 3D Land of Pokémon X en Y.

Nintendo 3DS emulator voor je iPhone

De eerste Nintendo 3DS-emulator voor iPhone in de officiële Apple App Store heet Folium. Maar de app ondersteunt niet alleen maar 3DS-games. Via de emulator kan je ook games spelen die zijn uitgebracht voor de Game Boy Advance en Nintendo DS. De emulator bevat, net als veel andere emulators, geen games. De speler moet deze ROMs zelf online downloaden.

Het gamen op Folium is zeer makkelijk. De emulator voor iPhone ondersteund verschillende derde-partij-controllers. Zo kan je controllers gebruiken van de Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series S/X en nog meer. Het enige probleem met de emulator is dat hij geld kost, een eenmalig bedrag van 4,99 euro.

Folium

Folium is te downloaden op veel verschillende Apple-apparaten. Al was de app specifiek gemaakt voor iOS 15 en nieuwer, kunnen mensen de emulator ook zonder problemen gebruiken op apparaten nieuwer dan de iPadOS 15, visionOS 1, of macOS 12.

Volgens een video op X werkt de app nog niet helemaal zoals het zou moeten, niet alles is nog optimaal om het zo te zeggen. Toch is de app zeker welkom voor iPhone-gebruikers. Ze kunnen nu eindelijk hun favoriete Nintendo 3DS-games voor slechts 4,99 euro spelen op hun telefoon.

Het is een positieve beslissing van Apple geweest om emulators toe te laten op de App Store. Dit maakt het spelen van retro games toch wat makkelijker, al helemaal als je praat over oudere games voor de Game Boy. Toch zijn ook de Nintendo 3DS games een heerlijke toevoeging voor iPhone-gebruikers.

Deze vergeten functie op Amazon Prime geeft je gratis games

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen