Bol duwt de prijs van LG OLED C3 smart-tv flink naar beneden

Deals Jeroen Kraak 18 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je op zoek bent naar een echt goede smart-tv, kom je vaak uit bij Samsung, Sony of LG. Bij die laatste is de C3 een van de populairste modellen. Deze OLED-televisie is nu extra goedkoop bij Bol.

LG is een van de bekendste fabrikanten van smart-tv’s. Niet alleen zijn de specificaties over het algemeen erg goed, ook besturingssysteem webOS is een van de beste op de markt.

Wat betreft OLED is de C3 een van de fijnste modellen die je in huis kunt halen, hoewel die nog niet doorzichtig is. Deze serie bevindt zich aan de onderkant van de OLED-markt en biedt veel waar voor je geld. Nu zelfs nog meer, want je betaalt aanzienlijk minder bij Bol.

Dit is de LG C3 OLED smart-tv

OLED is op dit moment een van de beste schermtechnologieën die je in huis kunt halen. Het grote voordeel is dat elke pixel afzonderlijk wordt verlicht. In tegenstelling tot normale LCD-tv’s, waarbij zwart niet echt zwart is, worden de pixels op deze televisie gewoon uitgeschakeld. Dat zorgt voor een beter contrast.

OLED heeft echter een nadeel: het heeft over het algemeen een lagere helderheid dan QLED, dat je juist bij Samsung ziet. Gelukkig heeft LG, die je nu goedkoper bij Bol scoort, zijn eigen EVO-technologie ontwikkeld, waarmee een hogere helderheid kan worden bereikt.

Bol duwt de prijs van LG OLED C3 smart-tv flink naar beneden
Prima voor aan de muur. De soundbar krijg je er overigens niet bij. (Afbeelding: LG)

Intern heeft de LG C3 OLED de Alpha Gen 6-processor. Deze zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit en de audio van films en series aanzienlijk beter is. Zo worden zelfs slechtere beelden opgeschaald naar 4K, waardoor zelfs oudere titels er prachtig uitzien op deze smart-tv, die je koopt bij Bol.

Een prachtig uiterlijk en ideaal voor gamers

Maar ook aan de buitenkant ziet deze smart-tv er prachtig uit. De LG C3 OLED is ontzettend slank. Of je hem nu aan de muur hangt of op een tafeltje zet, hij neemt niet te veel ruimte in beslag. Daarnaast zijn de schermranden uitzonderlijk smal, waardoor ze nauwelijks opvallen.

Ook voor gamers is de LG C3 OLED een uitstekende televisie. Het beeld ververst met 100 Hz. Dankzij de HDMI 2.1-poorten kan een hoge verversingssnelheid van je PlayStation 5 of Xbox Series X naar de smart-tv worden overgezet. Bovendien is er ook een speciale game-modus op de televisie waardoor je games er nog beter uitzien.

Flinke korting bij Bol

Bol geeft aanzienlijke korting op de LG C3 OLED. Bij de lancering in mei 2023 kostte deze smart-tv nog 2.099 euro. Hoewel de prijs in de loop der tijd is gedaald, staat deze bij concurrenten als Coolblue of Mediamarkt nog steeds op 1.699 euro.

Tot voor kort gold dat ook voor Bol.com, maar de winkel haalt nu 350 euro van de prijs af. Dat betekent dat je de LG C3 OLED nu voor 1.349 euro kunt krijgen.

LG wil CES 2024 veroveren met krankzinnig stijlvolle doorzichtige speaker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen