Lidl heeft de elektrische fiets in de aanbieding die het antwoord is op VanMoof

Deals Jeroen Kraak 21 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel VanMoof moeilijke tijden heeft gehad, is het ontwerp van de elektrische fiets zeer stijlvol. Lidl heeft daarop een antwoord en is nu nog goedkoper bij het bedrijf.

Hoewel Lidl al flink wat jaren elektrische fietsen verkoopt, denk je bij de Duitse supermarkt niet echt aan stijlvolle modellen. Met de Crivit lijkt het echter te bewijzen dat het ook anders kan.

Deze elektrische fiets, die speciaal is ontworpen voor de stad, ziet eruit om door een ringetje te halen. Bovendien heeft hij ook zeer fijne rijeigenschappen.

De elektrische fiets van Lidl die net zo stijlvol is als VanMoof

VanMoof staat vooral bekend om het unieke ontwerp van de elektrische fiets. Maar inmiddels is dat niet meer zo speciaal, aangezien veel makers daar inspiratie uit hebben gehaald. Zo ook Lidl met de Crivit, die stijlvol is zonder te veel poespas.

Deze elektrische fiets houdt zich prima staande in de stad. Zo heeft hij een onderhoudsvrije carbonriem, lekbestendige banden en geïntegreerde verlichting. Het voorgemonteerde slot zorgt ervoor dat je fiets niet zomaar door dieven wordt meegenomen.

Goedkopere elektrische fiets van Lidl moet VanMoof doen vergeten
(Afbeelding: Lidl)

De motor van deze elektrische fiets zit in het achterwiel. Hij heeft een vermogen van 250 W en een koppel van 40 Nm. Hiermee accelereer je binnen enkele seconden van 0 naar 25 kilometer per uur.

Deze elektrische fiets heeft echter geen versnellingen. In plaats daarvan heeft hij een intelligente koppelsensor. Deze merkt automatisch op hoeveel ondersteuning je nodig hebt en past zich daarop aan. Ga je toch net wat te snel? Dan rem je razendsnel met de hydraulische schijfremmen.

De accu met 350 Wh geeft een maximale actieradius van 100 kilometer. Dat ligt er uiteraard aan welk ondersteuningsniveau je gebruikt. Die batterij is overigens simpel uit te halen, waardoor je ‘m makkelijk oplaadt. Dat opladen doe je in zo’n 3,5 uur.

Zo veel kost die

In totaal heb je de keuze uit drie verschillende ondersteuningsniveaus: Eco, Tour en Race. Bovendien is er ook nog een speciale boostfunctie, om in bepaalde situaties net wat extra snelheid te hebben. Die standen bedien je allemaal via het ledscherm en de simpele knoppen op het stuur.

Dan blijft er nog een vraag over: hoeveel kost die dan? Gelukkig is de elektrische fiets flink goedkoper dan een VanMoof. Normaal betaal je bij Lidl 1.499 euro. Nu kost hij echter 1.299 euro. Pas wel op, want je kunt ‘m alleen bestellen via de Lidl-app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen