LinkedIn helpt je met behulp van AI met het vinden van je droombaan

Apps Jeroen Kraak 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Ben je een beetje klaar met je huidige baan en droom je van een nieuwe? LinkedIn gaat je een handje helpen door middel van AI.

We gebruiken ChatGPT en Google Gemini al op onze smartphone voor AI. Maar wat als we AI ook inzetten om onze droombaan te vinden? LinkedIn wil daar een handje bij helpen.

LinkedIn heeft plannen om AI naar zijn app en website te brengen. Het moet fungeren als een soort carrièrecoach die jou helpt bij het vinden van die ene topbaan.

Ai in LinkedIn

Je kunt AI al inzetten om je te helpen bij de zoektocht naar een baan. Je kunt ChatGPT bijvoorbeeld vragen om voorbeelden van een sollicitatiebrief te maken waar je inspiratie uithaalt. Het kan ook prima je eerdere gegevens prachtig omtoveren tot een CV. Maar LinkedIn wil daar nu een schepje bovenop doen.

LinkedIn wil je carrièreadvies geven door middel van AI. Het moet menselijke en kunstmatige intelligentie samenvoegen tot een ideale carrièrecoach. Het werkt hiervoor samen met verschillende experts die op het platform actief zijn op het gebied van carrièreontwikkeling, businessstrategie en welzijn.

LinkedIn gaat je helpen met je droombaan door middel van AI
AI in LinkedIn. (Afbeelding: LinkedIn)

Nieuwe functies

Elke AI wordt gebaseerd op een bepaalde coach. Op basis van de titel van de gebruiker, zijn carrièredoelen en vaardigheden zal er een antwoord op maat uitkomen. Gebruikers kunnen vragen stellen als: “Hoe onderhandel ik over mijn salaris?” en “Hoe bouw ik een groeiende mindset op?”.

Natuurlijk is bij AI de vraag waar de informatie vandaan komt en of je die zomaar kunt gebruiken. Dat is bij LinkedIn door de samenwerking met experts wel duidelijk. Zij zullen dan ook commissie krijgen wanneer de AI-tool wordt gebruikt. Het lijkt dan ook vooral beschikbaar voor betalende gebruikers van LinkedIn Premium.

Daarnaast krijgen Premium-leden ook hulp bij het vinden van banen door middel van AI en krijgen ze hulp bij het maken van een sollicitatiebrief. Je krijgt als het ware een recensie van AI wanneer je solliciteert.

Ai en social media

Dat LinkedIn inzet op AI is niet heel gek. Het sociale medium is eigendom van Microsoft. Met Copilot en een belang in OpenAI heeft het genoeg toegang tot AI.

Daarnaast zetten ook andere sociale media vol in op AI. Zo is Facebook-moederbedrijf Meta al bezig met het testen van verschillende AI-chatbots in Instagram. AI kan het gebruik van social media dus flink veranderen. Van contact met vrienden op Instagram, tot het helpen bij het vinden van je droombaan met LinkedIn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen