LinkedIn laat zien als je iemand profiel bekijkt, maar zo stop je dat

Apps Jeroen Kraak 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Wil je voorkomen dat iemand weet wanneer je op een LinkedIn-profiel van iemand anders aan het kijken bent? Met deze instelling kun je dat voorkomen.

LinkedIn is hét platform om te netwerken en een nieuwe baan te vinden. Het is ideaal om even wat onderzoek te doen naar wie er tegenover je zit, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek.

Toch is er een soort “kijk-functie” op LinkedIn. Jij kunt zien wie jou bekijkt op het platform en vice versa. Gelukkig is dat ook gewoon te voorkomen en wij leggen precies uit hoe je dat doet.

Zo bekijk je iemands LinkedIn-profiel zonder dat de ander het weet

Er zijn genoeg scenario’s te bedenken waarbij je niet wilt dat iemand ziet dat je zijn LinkedIn-pagina hebt bezocht. Helaas is dat niet automatisch zo ingesteld en zul je zelf actie moeten ondernemen om deze functie uit te schakelen.

Als je dit niet doet, ziet iemand je naam en een link naar je profiel. Sterker nog, sommige gebruikers ontvangen zelfs e-mails met wie hun LinkedIn-profiel heeft bekeken. Het is logisch dat je niet wilt dat iemand ziet dat je zijn profiel bekijkt.

LinkedIn gaat je helpen met je droombaan door middel van AI
Zo kan je simpel kijken. (Afbeelding: Unsplash/LinkedIn)

Om anoniem te surfen op LinkedIn, klik je in de app op je profielfoto bovenaan het scherm. Vervolgens opent zich een menu en ga je naar Instellingen. Daar verschijnen verschillende opties en hier kies je voor zichtbaarheid.

Volg deze stappen

In dit menu heb je drie verschillende keuzes over hoe je weergegeven wilt worden op LinkedIn wanneer je een profiel bezoekt. Je kunt kiezen voor:

  • Je volledige naam, titel en locatie
  • PrivĂ©kenmerken van het profiel: dus een beknopte functieomschrijving en het bedrijf waarvoor je werkt
  • PrivĂ©modus

Als je kiest voor de laatste optie, kan niemand je zien. Dit heeft echter wel een nadeel voor jezelf. Je kunt daarmee ook niet meer zien wie jouw eigen profiel heeft bezocht. Maar goed, dat is wel zo eerlijk, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen