De eerste trailer van Mufasa is een nostalgisch hoogtepunt voor Lion King-fans

Films & Series Lucas van de Wetering 30 apr 2024
Leestijd: 5 minuten

De eerste trailer van de The Lion King prequel genaamd Mufasa is uit op YouTube, en de teaser geeft ons veel nieuwe informatie over wat we mogen verwachten.

De allereerste teaser voor Mufasa staat nu op YouTube. Mufasa wordt een prequel van de klassieker The Lion King uit 1994. De teaser van de film duurt anderhalve minuut en zit stampvol nieuwe informatie, zoals de releasedatum: 20 december 2024.

We wisten al een langere tijd dat Mufasa een prequel zou worden van The Lion King, dat maakt de naam ook wel duidelijk. De film gaat zich focussen op Mufasa, de vader van Simba in de originele film. Maar met deze teaser weten we pas echt hoe de film eruit gaat zien, en de hype is groot.

The Lion King prequel Mufasa

Mufasa richt zich op het leven van de vader van Simba. We hebben Mufasa natuurlijk voor het eerst ontmoet in The Lion King. Aan het begin van de 1994-film is Mufasa de koning van de Pride Lands. Hij stoomt zijn zoon Simba klaar om zijn opvolger te worden, totdat hij overlijdt door zijn ‘broer’ Scar.

In de Lion King-prequel krijgen we meer te weten over het leven van Mufasa. Vanaf dat hij een jong welpje is, helemaal tot aan zijn jaren voordat hij koning wordt. Mufasa geeft Lion King-fans de kans om een betere connectie op te bouwen met Simba’s vader.

De teaser trailer

Er valt redelijk wat te bespreken over de eerste trailer. Wij nemen het met je door.

Zo wordt Mufasa de Lion King

We kennen Mufasa allemaal als de koning van de Pride Lands in de originele Lion King-film, maar voorheen wisten we niet hoe zijn leven eruitzag voordat hij koning was. Mufasa gaat hier verandering inbrengen. We krijgen het wilde leven te zien van Simba’s vader, en de trailer geeft al genoeg nieuwe en interessante info hierover.

Zo leren we uit de trailer dat Mufasa helemaal niet uit een koninklijke familie komt. In de trailer vertelt Rafiki ons het verhaal van de jonge leeuw, waarin hij ook zegt dat de vader van Simba geen enkel druppeltje nobelheid in zich had toen hij geboren werd. Het wordt interessant om te leren hoe de jonge leeuw dan toch uitgroeit tot de machtige koning die we leren kennen in The Lion King.

Wereld reizende leeuw

In Mufasa zien we de jonge leeuw niet alleen ouder worden, maar de teaser vertelt ook al dat Simba’s vader een hele lange reis af zal leggen. De trailer begint in een ijzig gedeelte van de wereld, iets wat we nog nooit eerder in de Lion King-franchise zagen. Dat wordt sowieso al een interessante plek om te mogen ontdekken in de film.

De eerste trailer van Mufasa is een nostalgisch hoogtepunt voor Lion King-fans
(Afbeelding: Disney)

Verder komen de welbekende savanne en jungle weer terug in de trailer. Mufasa gaat zich door veel verschillende terreinen moeten manoeuvreren om uiteindelijk uit te komen bij zijn titel als koning van de Pride Lands.

Welbekende karakters

De teaser trailer verklapt dat Mufasa lang niet het enige bekende karakter is dat we mogen zien in de film. Zo wordt de trailer ingesproken door Rafiki, de mandril die een grote rol speelde in de originele Lion King-film. We zien Rafiki ook kort in beeld in de trailer, toen hij nog heel jong was.

Ook zien we kort de karakters Zazu, Timon en Pumba. Zazu is de trouwe gevleugelde vriend van Mufasa in The Lion King die een oogje moet houden op Simba wanneer hij gaat ontdekken. Timon en Pumba worden goed bevriend met Simba wanneer hij vlucht na de dood van zijn vader. Simba groeit op met Timon en Pumba in de jungle.

Ook is er een grote kans dat Mufasa’s ‘broer’ Scar langskomt. We hebben al geleerd dat Mufasa geadopteerd wordt door Scar zijn koninklijke familie. Ook heeft Scar een grote rol gespeeld in het leven van Mufasa, een film over zijn leven kan dus niet compleet zijn zonder Scar.

De eerste trailer van Mufasa is een nostalgisch hoogtepunt voor Lion King-fans
Rafiki in de Mufasa-trailer (Afbeelding: Disney)

Tenslotte is er ook een grote kans dat we Simba en Nala zullen zien in de film. We weten zeker dat de stemacteurs van de volwassen Simba en Nala in de 2019 remake, Donald Glover en Beyoncé, in de film zullen spelen. Mufasa zal dus hoogstwaarschijnlijk een grote tijdsprong bevatten naar het heden of naar de tijd van Lion King.

Gelijkenissen met 1994

De teaser van Mufasa geeft ons redelijk wat gelijkenissen met de origine Lion King-film uit 1994. Naast bekende personages maken de hoofdpersonages in beide films ook een soortgelijke reis door; van welpje naar koning.

Zo staan Simba en Mufasa er alle twee grotendeels alleen voor. Simba vlucht in The Lion King wanneer zijn vader overlijdt, en Mufasa is in zijn gelijknamige film een wees. Verder zijn er ook redelijk wat shots in de trailer die op elkaar lijken. Neem bijvoorbeeld de scène dat Mufasa over de nijlpaarden heen rent, The Lion King had een gelijke scène met Simba.

The Lion King uit 2019

Mufasa wordt niet de eerste film in de Lion King-franchise die een live-action remake krijgt. In 2019 kwam er al een remake uit van de originele film die 1,6 miljard dollar opleverde. Hoewel de film bij critici 52 procent scoorde op Rotten Tomatoes, maakte de publieksscore van 88 procent dat meer dan goed.

Mufasa wordt niet gemaakt door dezelfde regisseur als The Lion King (2019). De remake was afkomstig van Mandalorian-maker Jon Favreau, en Mufasa wordt geregisseerd door Barry Jenkins. Dit verschil in regie kan al een groot verschil maken. Maar toch zijn er nog wel wat andere gevaren.

Doordat Mufasa zich afspeelt voor The Lion King moeten de makers oppassen dat ze niet per ongeluk dingen van het originele verhaal veranderen. De 2019 remake had het op dit opzicht nog moeilijker aangezien deze hetzelfde verhaal had als de volprezen 1994-film. Dit is iets waar Mufasa gelukkig geen last van zal hebben.

De teaser trailer heeft voor veel enthousiasme gezorgd voor de Lion King-prequel. Gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten op de film. Mufasa staat gepland voor 20 december 2024 en heeft dus de kans om een echte holiday blockbuster te worden dit jaar.

Psychotische Lady Gaga schittert in eerste trailer Joker: Folie À Deux

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen