M4 iPad Pro is dunste Apple product ooit, maar buigt ‘ie?

Apple Mark Hofman 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Sinds de aankondiging van de M4 iPad Pro kijkt de techwereld vol verwachting naar het YouTube-kanaal van JerryRigEverything. Hoe stevig is het dunste product dat Apple ooit maakte?

Sneller dan menig computer, dunner dan een iPod Nano: de M4 iPad Pro van Apple is een sterk staaltje technologie. Niet alleen op de eerder genoemde punten, maar ook qua stevigheid. Bekende YouTuber en duurzaamheidkoning JerryRigEverything nam de tablet mee voor de ultieme test.

Net zoals de test van AppleTrack stelt ook die van Jerry niet teleur. Beide platformen komen namelijk tot de conclusie dat de M4 iPad Pro, ondanks zijn dikte, steviger is dan zijn voorganger. En dat is knap.

M4 iPad Pro houdt zichzelf staande in buigtest

Apple liet het zelf al even weten: die nieuwe M4 iPad Pro is voorzien van een nieuwe interne structuur waarmee de stevigheid van het dunste product dat het bedrijf ooit heeft gemaakt gegarandeerd wordt. Iets dat ook terug te zien is in de test van JerryRigEverything.

Zodra je de Apple-tablet horizontaal buigt is er echt iets indrukwekkends gaande. De nieuwe structuur weet zichzelf uitstekend te houden en maakt het zelfs lastig om de iPad Pro ook daadwerkelijk te buigen. Iets dat geprezen wordt door Jerry.

Kies je ervoor om de M4 iPad Pro verticaal te buigen, dan zal je zien dat de tablet het vrij snel begeeft. Het zwakke punt dat daarvoor zorgt is de USB-C-aansluiting. Maar dat kun je zelf misschien het beste bekijken:

M4 iPad Pro meer dan dun alleen

De 13-inch M4 iPad Pro is met 5.1mm dikte Apple’s dunste product tot nu toe, maar uiteraard veel meer dan dat. De populaire tablet is voor de eerste keer voorzien van een OLED-beeldscherm. Uiteraard wel volledig op z’n Apple’s, dus is het geen normaal OLED-paneel.

Voor de M4 iPad Pro heeft het Amerikaanse bedrijf gekozen voor Tandem OLED. Deze technologie combineert twee OLED-panelen om de lage helderheid die met een enkel paneel gepaard gaat omhoog te krikken. Hierdoor is de tablet in staat om een maximale helderheid van 1600 nits te presenteren, zonder de unieke zwartwaarden van OLED te verliezen.

Zonder een toegewijde Display Engine is Apple niet in de mogelijkheid om dat voor elkaar te krijgen. Daarom heeft Cupertino deze verwerkt in de vierde-generatie Apple Silicon die voor de eerste keer gebruikt wordt in een product. De M4-chip zorgt naast dat beeldscherm logischerwijs ook voor leipe prestaties.

Maar dat vatten we ook samen in onderstaande TikTok:

@wantnl

Dit is de nieuwe iPad Pro van Apple 🍏 #apple #ipadpro #letloose #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen