rmens
rmens Apple 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Maatregelen tegen misbruik retourrecht App Store

In de Europese Unie geldt een retourrecht voor consumenten. Binnen 14 dagen mogen producten zonder opgaaf van reden terug­gestuurd worden. Ook Apple conformeerde zich hieraan en begon eind vorig jaar met een retourregeling voor apps, muziek en films.

Opvallend bij deze regeling is dat na het terugvragen van het aankoopbedrag de app of muziek niet verwijderd wordt. Apps krijgen geen updates maar blijven bruikbaar. Dat vraagt om misbruik. Inmiddels heeft Apple hier maatregelen tegen genomen.

Wie excessief gebruik maakt van de retourregeling wordt er (tijdelijk) van uitgesloten. Kopen van apps, muziek en films is nog steeds mogelijk, maar geld terugvragen niet meer. Er verschijnt dan een waarschuwing.

Het uitsluiten van het retourrecht voor digitale content is onder Europese wetgeven toegestaan zolang hier maar vooraf voor wordt gewaarschuwd. Uiteraard zien eerlijke gebruikers die een keer hun geld terugwillen voor een app die niet bevalt deze waarschuwing nooit. Wie voor iedere app of album zijn geld terugvraagt, kan deze waarschuwing binnenkort te zien krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!