rmens
rmens Apple 28 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Mac-veteraan verruilt Apple voor Oculus

Hoewel Apple naar verluidt volop bezig is met Augmented- en Virtual Reality, vertrekt een medewerker met een lange staat van dienst naar Facebook-dochter Oculus om daar de hardware-divisie te overzien. Het gaat om Michael Hillman, meldt Bloomberg.

Bij Apple was Hillman ‘chief architect’ van alle desktopcomputers zoals de iMac en de Mac Pro. Zijn ervaring met consumentenproducten moet Oculus helpen om de VR-hardware mainstream te maken.

Apple en desktop-hardware

Het vertrek van Hillman, die als chief architect een sleutelrol speelde bij het ontwikkelen van desktop-computers kan niet los van het feit dat Apple zijn desktops laat verstoffen gezien worden. De iMac, Mac Pro en Mac mini hebben al lange tijd geen hardwarematige upgrades meer gehad. De Mac Pro is sinds 2013 onveranderd, maar wordt nog voor de hoofdprijs verkocht.

Mogelijk heeft Apple het vertrek van Hillman aangegrepen om de afdeling die over desktops gaat te reoganiseren en weer productief te maken onder leiding van een andere ‘chief architect’.

Uitdaging bij Oculus

Hoe het bij Apple ook verder gaat, bij Oculus heeft Hillman een flinke uitdaging. Hoewel het dochterbedrijf van Facebook grote ambities heeft, is Oculus VR voor de gewone man nog onbetaalbaar. Het vereist niet alleen een dure headset, maar ook een krachtige Windows-computer om de virtuele werelden te renderen. De speler zit bovendien met een aantal kabels (die op afbeeldingen zelden getoond worden) vast aan de computer. Oculus blijft hoe dan ook vernieuwen. Een prototype van een draadloze headset, genaamd Santa Cruz, is in testfase maar er is nog geen releasedatum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!