MacBook Air gaat geen 12, maar ruim 15 uur mee op accu

Apple rmens 26 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Tijdens WWDC 2013 introduceerde Apple een geheel nieuwe MacBook Air-lijn. Belangrijkste verbetering was all day battery life, dat wil zeggen dat de accu van het 11-inch model 9 uur meegaat. Die van het 13-inch model zelfs 12 uur. Meestal zijn deze cijfers erg optimistisch.

De geclaimde 12 uur accuduur van de 13-inch Air blijkt echter te laag inschat, zo ontdekte PCMag tijdens een test van ultabooks. De nieuwe MacBook Air ging maar liefst 15 uur en 33 minuten mee op één acculading. Tweemaal zo lang dan de best scorende Windows 8 Ultabook.
Accu
De accu van 54 WHr is goed om de hele werkdag en de avond volgend op de werkdag door te komen. Tijdens de test van het computertijdschrift draaide de MacBook nog op OS X 10.8 Mountain Lion. Verwacht wordt dat OS X 10.9 Mavericks zuiniger om zal gaan met energie en resources, waardoor de Air het nog langer uit zal houden.

Lager geklokte processor
De MacBook Air is voorzien van de nieuwste generatie Intel Haswell processor. Hierdoor zijn de prestaties dik in orde. De opstarttijd is ongeveer 10 seconden en op vele fronten is de nieuwe Air sneller dan zijn voorganger. Omdat de processor op een lagere snelheid draait, duren zware bewerkingen in Photoshop iets langer. Gamen en het converteren van films ging juist weer sneller dan op de MacBook Air uit 2012.

Editors’ Choice
Het ontbreken van een HDMI-poort en de lager geklokte processor zijn volgens PCMag de nadelen van de nieuwe MacBook Air. De goede prestaties en de enorme accuduur maken dat de Air andere ultabooks ver achter zich laat en het predikaat Editors’ Choice in de wacht sleept.

Zodra OMT een review model van de nieuwe MacBook Air binnen heeft, zullen wij de nieuwe MacBook Air ook aan de tand voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen