Alrik de Jong
Alrik de Jong Games 25 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

Zeven goede vernieuwingen in Mario Kart 8 Deluxe op de Nintendo Switch

Mario Kart 8 Deluxe is dezelfde game als Mario Kart 8 op de Wii U, maar dan met betere graphics en meer beelden per seconde als je in de splitscreen-modus speelt. De échte vooruitgang zit hem echter vooral in deze zeven nieuwe features.

Twee wapens tegelijk

Het grootse verschil is een kleine aanpassing: je kunt nu twee wapens in plaats van één wapen bij je houden. Zo kun je een handig item – zoals de superhoorn of een vuurbloem – als back-up bewaren en toch lekker groene schildjes blijven droppen.

Helaas kun je niet switchen tussen de twee wapens die je in bezit hebt. Toch is het een vooruitgang voor tactische spelers. Verzamel bijvoorbeeld twee banaantjes, die je allebei in een bocht dropt als er iemand vlak achter je rijdt.

Mario Kart 8 Deluxe

Bijna alles is al vrijgespeeld

Normaal gesproken begin je met een paar circuits en karakters en moet je de rest vrijspelen. Maar in Mario Kart 8 Deluxe is bijna alles al vrijgespeeld. Je hoeft dus niet allerlei prijzen te winnen in Grand Prix-toernooien.

Nog steeds kun je overigens muntjes verzamelen voor wat extra voertuigen en onderdelen, maar het overgrote deel van het spel is direct beschikbaar.

mario kart 8 deluxe

Nieuwe karakters

Geen nieuwe banen in Mario Kart 8 Deluxe, maar wel een handvol nieuwe karakters. Een van hen is King Boo, het spook dat gas geeft zonder benen (knap) en, relevanter, items kan stelen van andere karakters.

Ook kun je nu met Baby Bowser en het skelet Dry Bones spelen. Maar de meest opvallende nieuwe karakters zijn de inklings uit de WII U paint shooter Splatoon. Een van hun wapens is een inktbom, waarmee ze jouw beeld kunnen vertroebelen.

mario kart 8 deluxe splatoon

Je krijgt alle downloadbare content bij voorbaat

Naast dat alles al is vrijgespeeld, krijg je ook alle voor Mario Kart 8 downloadbare content cadeau. Zo kun je zonder ook maar iets te downloaden nu bijvoorbeeld spelen als Zelda’s Link.

Ook krijg je zestien extra tracks uit eerdere edities en een reeks opmerkelijke karakters.

mario kart 8 deluxe

Automatic acceleration en smart steering in Mario Kart 8 Deluxe

In Mario Kart 8 kun je kiezen voor de optie automatic acceleration. Je geeft dan automatisch gas en hoeft je alleen nog te focussen op je stuur en wapens. Bij een normaal racespel zeggen we tegen zo’n optie ‘nee’. Bij Mario Kart, waarbij je niet remt en vooral winst haalt met driften, zeggen we ‘ja’.

Ook nieuw is smart steering, een optie die we dan weer niet inschakelen. Wel leuk als je met kinderen speelt. Deze functie corrigeert namelijk je stuurfouten.

mario kart 8 deluxe Nintendo Switch Black Friday

Een verbeterde battle mode

Er kan weer lekker met bommen gesmeten worden in de battle modus. In Mario Kart 8 was er wel een battle mode, maar die moest je uitvechten op een racetrack. Bovendien waren de opties magertjes.

Naast bommen heb je nu ook de optie om een vleesetende plant als wapen te kiezen. Ga naar de ‘renegade mode’ en behap zoveel mogelijk tegenstanders.

mario kart 8 deluxe

Mario Kart 8 Deluxe spelen op de camping

Of je nou op de camping staat, in de trein zit of in het park ligt, overal kun je tegen elkaar Mario Kart 8 Deluxe spelen. Net als de meeste games op de Nintendo Switch natuurlijk, maar in het geval van Mario Kart is het een extra bonus.

Mario Kart 8 Deluxe komt 28 april uit, maar we mochten de game alvast spelen. Daarover komende vrijdag meer in een kersverse Want Report-video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zeven goede vernieuwingen in Mario Kart 8 Deluxe op de Nintendo Switch
Sluiten