De beste Mario Kart 8-build om al je races op je Nintendo Switch te winnen

Games Rik Claessen 27 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Met deze samenstelling win je alle races met Mario Kart 8 op de Nintendo Switch. Maar pas op: je tegenstanders gaan het niet leuk vinden.

Er zijn weinig spellen op de Nintendo Switch die vriendschappen zo kunnen breken als Mario Kart 8. We weten niet waardoor het komt, maar zodra je het spel opstart komt er een soort oerinstinct omhoog. Je wordt zo bloedfanatiek dat de uitkomst van de race bepalend is voor de rest van je leven. Zo voelt dat althans.

Bovendien voelt het inmaken van je tegenstanders gewoon ontzettend lekker. Onderweg of gewoon op de bank, dat is zo fantastisch aan de Nintendo Switch. Om zoveel mogelijk winnen heb je natuurlijk wat behendigheid en kennis van de racebanen nodig. Maar ook de manier waarop je je voertuig samenstelt, wat een grote functie van deze game op de Nintendo Switch is, is van levensbelang voor het winnen van de race. En wij hebben de beste Mario Kart 8-built voor je gevonden.

Dit is wat de verschillende onderdelen in Mario Kart 8 doen.

Er zijn een aantal dingen die je kunt kiezen voordat je begint met je race. Ten eerste kies je een personage. Veelal karakters uit de Mario-games, maar ook andere Nintendo Switch-personages verschijnen in het spel. Die zien er niet alleen leuk uit, maar hebben ook zeker effect op bijvoorbeeld je snelheid en wegligging.

Hoe groter het personage, hoe zwaarder die is. Zwaardere personages kunnen harder beuken, doen er langer over om op snelheid te komen, maar behalen hogere topsnelheid.

De beste Mario Kart 8 Built om al je races op je Nintendo Switch te winnen
De personages van Animal Crossing doen ook mee (afbeelding: Nintendo)

Verder heb je nog een flinke keuze uit de soort wielen, het voertuig zelf en wat voor glider of parachute je neemt. Met een beetje sleutelen pas je zo onder andere je snelheid, acceleratie, wegligging en gewicht aan.

En geloof het of niet, maar zelfs Mario Kart 8 heeft sinds zijn bestaan een flinke meta gehad. Telkens vinden gamers dé beste samenstelling om alle potjes te winnen. Een tijdje was dat bijvoorbeeld Waluigi op de Wiggler-quad met kleine wielen. Nintendo is ook constant bezig om het spel nog te updaten en bepaalde combinaties beter of slechter te maken. Dit is alles gebeurt om het spel zo eerlijk mogelijk te maken.

Dit is de beste build in Mario Kart 8 op de Nintendo Switch

Dus welke samenstelling van personage en voertuig is nu het beste? Daar is flink wat wetenschap aan te pas gekomen. Een dataonderzoeker genaamd Antoine Mayerowitz heeft alle 703,560 mogelijke combinaties van karakters en voertuigen onder de loep genomen en ze met elkaar vergeleken. Daar kwamen allerlei wetenschappelijke formules en vergelijking aan te pas. Nu heeft Mayerowitz hét antwoord.

De beste combinatie is Princess Peach op de Teddy Buggy met de Roller Tires en de Cloud Glider. Dit geeft je de beste resultaten als het gaat om acceleratie, handling, snelheid, offroad-functionaliteit, gewicht en mini-turbo. Peach is qua gewicht gelijk aan Birdo, Daisy, Peachette en Yoshi, dus als je de Peach verwisselt voor een van deze vier personages, zou je dezelfde resultaten moeten krijgen.

De Teddy Buggy met de Roller Tires werd al langer door veel spelers gebruikt als ideale samenstelling. Nu is er wetenschappelijk bewijs dat dit een topcombinatie is. De volgende keer dat je de Nintendo Switch met je maten opstart, kun je ze eens flink stof laten happen met deze combinatie.

App Store-concurrent eindelijk gelanceerd met de ideale Nintendo-emulator

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen